Eenzaamheid

Eenzaamheid ‘bespreken en doorbreken’

Op donderdag 19 december heeft de gemeenteraad het actieprogramma (2020-2024) ‘Bespreken en doorbreken’ (pdf, 9.13 MB) voor de aanpak tegen eenzaamheid in Castricum vastgesteld. Voor het programma werkt de gemeente samen met het Steunpunt Eenzaamheid Castricum, de adviesraad sociaal domein, maatschappelijke partners en de nationale coalitie ‘Eén tegen eenzaamheid’.

De aanpak tegen eenzaamheid in Castricum werd in oktober 2019 ingeluid met een brede conferentie. Toen stelden de ambassadeurs ‘Eén tegen eenzaamheid Castricum’ zich voor en hebben we het steunpunt tegen eenzaamheid gelanceerd.  

Samenwerking voor de uitvoering

Gezond en lekker leven zijn niet altijd vanzelfsprekend. Het lukt dan niet altijd om zelf een oplossing te vinden voor uw vraag of probleem. Dan is het belangrijk dat u ergens terecht kunt. Voor de aanpak tegen eenzaamheid werken het Sociaal Team en het Steunpunt Eenzaamheid Castricum samen. Als u advies, extra hulp of ondersteuning nodig heeft die gaat over welzijn en zorg, dan kunt u bij het Sociaal Team en het steunpunt terecht. Vrijblijvend, in vertrouwen, zonder kosten voor u en zonder dat u een verwijzing nodig heeft.

Documenten