Energietoeslag lage inkomens

Door de gestegen gasprijzen krijgt iedereen te maken met een hogere energierekening. Voor inwoners met een laag inkomen geeft de Rijksoverheid ook in 2023 een eenmalige tegemoetkoming.

De organisatie Zaffier keert deze tegemoetkoming uit. De inwoners die bekend zijn bij Zaffier en ook dit jaar recht hebben op de energietoeslag, krijgen deze begin november 2023 automatisch uitbetaald.

Inwoners die recht hebben op de energietoeslag, maar deze niet automatisch hebben ontvangen, kunnen vanaf december 2023 de toeslag aanvragen via de website van Zaffier. U kunt de energietoeslag 2023 aanvragen t/m 31 juli 2024.

meer over de Energietoeslag

Snelle bespaartips

Ieder huishouden kan een aantal kleine maatregelen nemen om snel energie te besparen. Deze snelle bespaartips vindt u op de website van Milieu Centraal.

Isolatie- en financieringsmogelijkheden

Bent u eigenaar van een woning? Dan kunt u met kleine maatregelen veel doen. Ook kunt u de woning verder isoleren. 

Wilt u weten welke isolatie- en financieringsmogelijkheden er zijn? Op de website van Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies.

Stichting Welzijn biedt gratis advies aan huis

Stichting Welzijn adviseert hoe u kunt besparen op gas en elektriciteit met eenvoudige betaalbare maatregelen. Dit kunnen maatregelen zijn om de woning beter te isoleren en adviezen om energie zuiniger te gebruiken.

Energieklussers voeren deze adviezen uit voor mensen die het nodig hebben en dat zelf niet kunnen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanbrengen van tochtstrippen, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop.

U vraagt de energieklussers aan via 0251 - 65 65 62 of energie@welzijncastricum.nl.