Rijksweg Limmen oponthoud in 2024

In heel 2024 werken we aan de herinrichting van de Rijksweg in Limmen. Het gaat om het traject vanaf de aansluiting met de Zeeweg (in het zuiden) tot en met de kruising met de Nieuwelaan (in het noorden). 

Tussen 11 maart en begin juni werken we aan het wegdeel vanaf de kruising met de Kerkweg en Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat tot aan het pand van Zandbergen Transport (fase 6). Er is op dat traject eenrichtingverkeer voor bestemmingsverkeer vanaf Heiloo (richting Castricum). De afslagen naar de Kerkweg en de Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat kunnen niet worden gebruikt. 

Wat hebben we al gedaan

De eerste helft van het traject, aan de zuidkant, is inmiddels klaar. De autorijbanen daar hebben een laatste asfaltlaag gekregen. Op dit moment werken we in fase 6, rond het kruispunt met de Kerkweg / Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat. Dat duurt nog tot 17 juni. Het kruispunt is vanaf 5 juni alweer open voor het verkeer. 

Wat gebeurt er nu

Fase 7: 17 juni - eind augustus

Tussen 17 juni en eind augustus werken we aan het wegdeel tussen Rijksweg 111 en Rijksweg nummer 154 (fase 7). We starten aan de oostzijde vanaf Rijksweg 111 en gaan eerste helft juli over naar de westzijde. De afslag naar de Nachtorchis wordt afgesloten. Er is op dat traject eenrichtingverkeer voor bestemmingsverkeer vanaf Heiloo (richting Castricum).

Omleidingen

Bestemmingsverkeer vanaf Castricum (richting Heiloo) wordt omgeleid door het dorp, via de Kerkweg-Dusseldorperweg-Visweg. (Brom)fietsers worden tussen Kerkweg en Visweg omgeleid langs de westkant van Limmen (Hogeweg). We geven de omleidingsroutes met borden aan. 

Gemotoriseerd doorgaand verkeer krijgt al buiten het dorp het advies om Limmen heen te rijden. De routes staan met borden aangegeven vanuit de richting Heiloo en Alkmaar en vanuit Castricum en Uitgeest.

Buslijn en hulpdiensten

  • Connexxion-buslijn 167 tussen Alkmaar en Castricum rijdt wel. De bus die richting Alkmaar rijdt (dus vanaf de zuidkant door Limmen) heeft als laatste halte op de Rijksweg de Kerkweg; daarna rijdt de bus via de route Kerkweg-Dusseldorperweg-Visweg. Voor de bus uit de richting van Alkmaar geldt het omgekeerde. Kijk op Connexxion voor de haltes en vertrektijden. 
  • Nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang.

Meer informatie en contact

Inwoners van Limmen die langs de route wonen, zijn door de aannemer met een brief hiervan op de hoogte gebracht.