Rijksweg Limmen oponthoud tot eind 2024

Tot eind 2024 werken we aan de herinrichting van de Rijksweg in Limmen. Het gaat om het traject vanaf de aansluiting met de Zeeweg (in het zuiden) tot en met de kruising met de Nieuwelaan (in het noorden). 

Tussen 8 januari en begin maart werken we aan het wegdeel tussen Lange Rijntje en het kruispunt met de Kerkweg/Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat (fase 5). Er is op dat traject eenrichtingverkeer voor bestemmingsverkeer vanaf Heiloo (richting Castricum).

Asfalteringswerkzaamheden in februari en maart

Er moet nog een (laatste) asfaltlaag worden aangebracht op de wegdelen uit fases 3-5. Daarom is de Rijksweg een paar momenten in de komende weken dicht:

  • Fietspad aan de oostkant is afgesloten op 21 februari. Op die dag asfalteert de aannemer de fietsstrook tussen de kruising met de Hogeweg en de kruising met de Kerkweg.
  • Autorijbanen in beide richtingen zijn afgesloten in de nacht van 14-15 maart. De aannemer brengt in die nacht de laatste asfaltlaag (‘deklaag’) aan op het wegdeel tussen de kruising met de Hogeweg en de kruising met de Kerkweg. 

Omleidingen

Verkeer vanaf Castricum (richting Heiloo) wordt omgeleid door het dorp. Ook (brom)fietsers worden vanaf Castricum richting Heiloo omgeleid door het dorp, omdat het fietspad aan de oostzijde van de weg nog niet klaar is. We geven de omleidingsroutes met borden aan.

Gemotoriseerd doorgaand verkeer krijgt al buiten het dorp het advies om Limmen heen te rijden. De routes staan met borden aangegeven vanuit de richting Heiloo en Alkmaar en vanuit Castricum en Uitgeest.

Buslijn en hulpdiensten

  • Connexxion-buslijn tussen Alkmaar en Castricum blijft dezelfde route rijden.
  • Nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang.

Meer informatie en contact

Inwoners van Limmen die langs de route wonen, zijn door de aannemer met een brief hiervan op de hoogte gebracht.