Rijksweg Limmen herinrichting

Van gemeentegrens Heiloo tot Zeeweg Castricum
De rijweg en de fiets- en voetpaden van de Rijksweg in Limmen zijn aan onderhoud toe. Dit is een mooie gelegenheid om de herinrichting van de Rijksweg als geheel aan te pakken. De uitvoering vindt plaats in 2022.
- De weg verkeersveiliger maker en beter over te steken.
- Riolering aanpakken: een aparte voorziening voor opvang van hemelwater; vuil- en hemelwater wordt nu nog in dezelfde buis opgevangen.
Definitief ontwerp
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 8 december 2020 het Definitieve Ontwerp van de Rijksweg vastgesteld.
Na afweging van de ingekomen reacties op het concept Definitief Ontwerp is het ontwerp op een aantal details aangepast. Het gaat om de volgende zaken:
- de uitrit van huisnummer 14 is toegevoegd, de geplande parkeerplaats is naar de overzijde gebracht;
- de middengeleider ter hoogte van de uitrit van huisnummer 90a is een stukje in noordelijke richting opgeschoven en iets compacter gemaakt;
- de parkeerstrook ter hoogte van huisnummer 90b/c is iets naar het zuiden verplaatst, zodoende evenredig verdeeld tussen beide uitritten in;
- de uitrit van huisnummer 123 is verplaatst van de Rijksweg naar de Visweg.
Het definitieve ontwerp bestaat uit 2 tekeningen:
Het (uitgebreide) participatietraject heeft vanaf mei 2019 tot en met november 2020 gelopen. Nu het definitief ontwerp (DO) is vastgesteld is het niet meer mogelijk hierop te reageren.
Indien u nog vragen over het project heeft, dat kan per e-mail naar: rijksweglimmen@debuch.nl
Concept definitief ontwerp
Het concept definitief ontwerp van november 2020 bestaat uit 2 tekeningen:
- concept definitief ontwerp deel 1: vanaf Zeeweg t/m kruising Hogeweg (pdf, 2,11 MB)
- concept definitief ontwerp deel 2: vanaf Hogeweg t/m kruising Schipperslaan (pdf, 3,31 MB)
U kunt t/m 23 november reageren op het concept definitief ontwerp. Het gaat dan uitsluitend om hele kleine zaken op detailniveau. Stuur uw reactie via e-mail naar: rijksweglimmen@debuch.nl.
Voorlopig ontwerp
In juni hebben we uw vragen en reacties op het voorlopig ontwerp verwerkt. Onder participatie vindt het overzicht met vragen en antwoorden.
Uitgangspunten
Bij herinrichting van straten hanteert de gemeente verschillende uitgangspunten. Die gaan onder andere over veiligheid, bomen en verkeer. Soms kunnen we niet aan alle uitgangspunten voldoen. Dan moeten we per situatie een keuze maken. Hieronder geven we deze uitgangspunten weer.
Gebiedsontsluitingsweg
De Rijksweg is een gebiedsontsluitingsweg. We willen de doorstroming handhaven en de verkeersveiligheid verbeteren.
Kruising Visweg
De raad heeft in november 2019 de voorkeur uitgesproken voor een viertaks-rotonde. Dit besluit wordt nu nader uitgewerkt. Onderdeel van het vervolgprocedure zijn onder meer de technische uitwerking, het opstellen van een bestemmingsplan en de benodigde grondaankopen.
Goede oversteekplaatsen
De Rijksweg deelt Limmen in twee delen. We willen de mogelijkheid om over te steken voor met name het langzame verkeer (fietsers, voetgangers) verbeteren.
Busroute
De Rijksweg is onderdeel van een busroute.
Veiligheid voor fietsers
De komst van elektrische fietsen, bakfietsen e.d. vraagt om meer ruimte op de fietspaden. Dit is nodig om veiligheid te verbeteren bij het passeren van elkaar.
Parkeren
De parkeerplaatsen langs de Rijksweg worden intensief gebruikt. We willen i.v.m. de verkeersveiligheid het uitzicht van de vele uitritten op de Rijksweg verbeteren.
Groen en bomen
De meeste bomen blijven staan. Helaas moet een aantal bomen in de bermen tussen fietspad en rijweg verdwijnen. Zo kunnen we meer en betere oversteken maken, de fietspaden verbreden en een aantal kruisingen verbeteren. We compenseren deze bomen door de aanplant van nieuwe bomen. Binnen het werkgebied is genoeg ruimte hiervoor.
Budget
De kosten van het totale project moeten binnen het budget blijven.
Subsidie
We vragen bij de provincie subsidie aan voor dit project.
Dit willen we doen
Wat is er aan de hand?
- De rijbaanscheiding van de Rijksweg is miniem, met alleen strepen.
- Redelijk veel aansluitende zijwegen, kans op conflicten met de fietspaden.
- De kruising met de Uitgeesterweg (t.h.v. het tankstation) is redelijk gevaarlijk, met name doordat automobilisten geen fietsers uit het noorden verwachten.
- De fietspaden zijn te smal (1,80 meter breed) voor het passeren van diverse modellen fietsen.
- Voor langzaam verkeer is het lastig om over te steken.
- Bij de Enterij en de Visweg is het voor gemotoriseerd verkeer lastig om over te steken.
Dit willen we doen
- De rijbaan voorzien van een overrijdbare middengeleider van 0,50 meter breed, voorzien van strepen waardoor het inhaalverbod duidelijk is.
- Aanleg van uitritconstructies bij de aansluitende zijwegen (niet waar verkeerslichten of rotonde). Hierdoor wordt de voorrang duidelijker en is de aanrijsnelheid van het gemotoriseerde verkeer op het fiets- en voetpad lager.
- We passen eenrichtingsfietspad toe. Door de aanleg van het fietspad vanaf de Uitgeesterweg direct naar de kruising met de Zeeweg vervalt de noodzaak voor het tweerichtingen fietspad langs dit deel van de Rijksweg.
- Verbreden van de fietspaden langs de Rijksweg. Door groei van het fietsverkeer, de komst van o.a. de elektrische fiets, bakfietsen en scootmobielen en door vergrijzing zijn bredere fietspaden gewenst.
- Op meer plekken verbeteren van de mogelijkheden om over te steken door middeneilanden aan te brengen, waardoor in tweeën kan worden overgestoken.
- Bij de Enterij zodanige middeneilanden aanbrengen, dat personenauto’s zich hier in het midden tussen de twee rijbanen kunnen opstellen.
- Bij de Visweg is ons plan om een rotonde aan te leggen. De rotonde is onder voorbehoud.
Huidige situatie in foto's
Rijksweg van noord naar zuid












Planning
2020
- april: voorlopig ontwerp op de website en start participatietraject
- mei: bewoners/ondernemers/andere belanghebbenden kunnen reageren (tot 14 juni)
- juni: verwerken reacties op voorlopig ontwerp
- begin juli: antwoorden op de website
- juli / 1e helft augustus: zomervakantie
- september en oktober: maken definitief ontwerp
- november: definitief ontwerp op website
- november: verwerken kleine aanpassingen in definitief ontwerp
- eind november: vaststellen definitief ontwerp door college en terugkoppeling naar bewoners/ondernemers
- november en december: opstellen kostenraming en subsidieaanvraag
2021
- februari: aanvraag subsidie bij provincie Noord-Holland
- 1e helft 2021: maken bestek en tekeningen
- half 2021: besluit over subsidie
- 2e helft 2021: aanbestedingstraject
2022
- voorjaar: start uitvoering
Participatie
Langs deze belangrijke verkeersweg staan veel woningen en bedrijven. En er zijn een groot aantal andere belanghebbenden, zoals de politie, Connexxion, de Fietsersbond, het Platform Gehandicapten, de Ouderenbond, de Vogelwerkgroep en een aantal scholen.
Informatieavonden
In 2019 zijn twee informatieavonden gehouden, één voor bewoners en één voor ondernemers. Via de uitnodigingsbrief en tijdens de avonden kon men zich opgeven voor het werkatelier.
Werkatelier
Het doel was om een voorstel te maken voor een Voorlopig Ontwerp. De volgende partijen vormden met de gemeente het werkatelier: aantal bewoners en ondernemers, Fietsersbond, Platform Gehandicaptenbeleid, Ouderenbond en Politie.
Antwoorden op vragen voorlopig ontwerp
huisnr | vraag | antwoord |
nr 5 | bedrijfsuitrit (dus oranje), graag wat breder, verkeerseiland wat opschuiven i.v.m. uitdraai | Uitrit passen we aan op DO, het verkeerseiland schuiven we wat op in noordelijke richting |
nr 8 | Wil geen parkeerplaats voor de woning, die zit nu voor nr. 6 | Die brengen we terug naar de bestaande locatie |
nr 19 | Blauwe containeropstelplek moet gedeeltelijk groen zijn. Kan de boom eventueel blijven staan, of heeft dat te maken met verbreding fietspad? | Passen we aan op het DO. Of de boom kan blijven staan hangt af van zijn wortelpakket, dat weten we in de uitvoering |
nr 39 | Het voetpad en fietspad in het VO is evenwijdig aan de gevel getekend. Het verplaatsen van ruimte (groen) die vrijkomt bij de voorgevel en deze verplaatsen naar de andere zijde van het fietspad tussen het parkeervak levert totaal geen voordeel op. Sterker nog e.e.a. houdt in dat het zicht op het fietspad veel slechter geworden is | Door het zo te ontwerpen krijgen de twee bomen voor het huis wat meer ruimte. Volgens ons is het uitzicht naar het fietspad toe nog steeds voldoende |
nr 45 | Bij uitrijden appartementengebouw heb je te maken met fietsers vanuit het zuiden die het verbodsbord voor fietsers negeren. | Aan fietsers die tegen de richting in rijden is helaas niet veel te doen. Blijven opletten dus. |
nr 45 | Grote vrachtwagens met aanhanger rijden vaak achteruit het terrein van Gedé op. Dit betekent dat de Rijksweg in 2 richtingen moet worden geblokkeerd. | Wanneer het parkeren op eigen terrein goed wordt geregeld kunnen vrachtwagencombi’s keren op het eigen terrein van Gedé. |
nr 49 B | Graag wil ik meer informatie over de zuilen geplaatst ter hoogte van Rijksweg 49 B (ACC Service Limmen). Onze uitrit is reeds door de plaatsing van de zuilen nu al erg krap voor het uitrijden van auto’s met caravans en grotere campers. Als ik nu het nieuwe ontwerp goed bekijk, word het onmogelijk om de draai nog te maken. | We nemen contact op om dit ter plaatse te bekijken. De situatie bij de uitrit van 49B wordt er juist beter op omdat het verkeerseiland in zuidelijke richting opschuift. |
nr 49 E/G | Parkeerplaats rechts van de uitrit niet vergroten. | We vergroten de parkeerplaats wel, maar dan wat minder: we houden een groen neusje tussen uitrit en parkeren in het DO. |
nr 49 E/G | Heg laten staan. | Heg is van de gemeente, uitvoerings-tekening afwachten of deze kan blijven staan. |
nr 49 E/G | Middenberm is dat verhoogd? | Deze is overrijdbaar. Zie als goed voorbeeld de middengeleider op de Heereweg in Bakkum. |
nr 49 E/G | Rioolplan en regenwaterafvoer, hoe gaat dat lopen? | Rioolplan is nog in onderzoek. Het regenwater vangen we op in kolken die aan de groenstrookzijde van het fietspad komen te staan. |
nr 49 E/G | Wat geeft alles voor overlast voor de bewoners? | Een begrijpelijke vraag, echter te vroeg in dit stadium. We kunnen wel zeggen dat de overlast behoorlijk zal zijn, omdat we veel zaken moeten aanpakken. |
nr 50a | De abri is vergeten op het VO. | Voegen we toe op het DO. Ook de abri t.h.v. nr. 25 stond niet op het VO. Ook die komt terug. |
nr 46A | Bestaande parkeervak ontneemt het zicht op de Rijksweg wanneer daar auto’s staan geparkeerd. De nieuwe boom beperkt ook het uitzicht. | In de huidige situatie kan er tot aan de uitrit geparkeerd worden. In de nieuwe situatie staat een geparkeerde auto verder weg van uw inrit waardoor beter zicht op het verkeer uit zuidelijke richting. Bij de nieuwe boom gaat het om de stam (de kroon staat hoog genoeg) en daar kan gemakkelijk omheen gekeken worden. |
nr 46A | Als wij vanuit het zuiden aanrijden en richting aangeven naar onze oprit kan achteropkomend verkeer dit verwarren met afslaan naar de Enterij. Omdat we bij het afslaan ook rekening moeten houden met het verkeer op het fietspad is het voor ons belangrijk dat het overzichtelijk is en dat we de afslag met gepaste snelheid kunnen nemen. | Op tijd richting aangeven en snelheid verminderen. Doordat in de nieuwe situatie het parkeren verder van uw inrit af begint is de situatie voor u overzichtelijker. |
nr 74 | Wij zijn bijna het enige woonhuis aan de Rijksweg die geen inrit heeft. We willen een uitrit aanvragen. Er komt extra parkeren voor ons huis, daar zijn we het niet mee eens. | U heeft een garage met uitgang op de Oudeweg. In principe willen we geen extra uitritten op de Rijksweg, het zijn toch potentiële conflictpunten. De aanvraag uitrit is wel doorgezet naar onze wegbeheerder, die daarover beslist. Uitrit gaat ten koste van ca. 2 parkeerplaatsen (i.v.m. veilig uitzicht). In het werkatelier is uitdrukkelijk naar voren gekomen dat de totale hoeveelheid parkeerplaatsen gehandhaafd moet blijven. We dienen de plaatsen die her en der verdwijnen op andere plekken te compenseren. |
nr 80 | Inrit breed houden om daarop te kunnen steken met de auto i.v.m. krappe parkeerplaats op eigen grond. | Hier houden we rekening mee, we korten het nieuwe parkeren iets in. |
nr 80 | Te hard rijden, alleen visuele versmalling van de rijbaan. | T.h.v. het benzinestation komt een drempel en “50” op het wegdek. De rijbaan wordt daadwerkelijk wat smaller door het toepassen van de overrijdbare middengeleider en belijning. Daarbij afwijkende materialen in de parkeerstroken en de meeste uitritten, i.p.v. zoals nu 1 grote asfaltvlakte. We mogen verwachten dat er daadwerkelijk wat zachter gereden gaat worden. |
nr 80 | Weg wordt niet afgevlakt en er komt geen stil asfalt. | Verlagen van de weg is een hele dure operatie, dat gaan we niet doen. We passen geen stil asfalt toe omdat die te hard slijt, we moeten dan elke 7 jaar de deklaag vervangen, inclusief alle markering. Het asfalt dat we gaan toepassen reduceert het geluid licht, daarnaast is er minder geluid door de nieuwe vlakke weg. Daarnaast speelt er nog het geluidisoleerprogramma van het Rijk. |
nr 80 | Kruising Rijksweg/Kerkweg herinrichten. | De verkeersregelinstallatie is onlangs afgestemd op een hogere verkeersintensiteit/afwikkeling. De kruising blijft verder ongewijzigd. Het verkeer gaat afnemen na realisatie van de aansluiting A9. |
nr 80 | Groenbeplantingsplan met aandacht voor biodiversiteit is niet terug te vinden. | Hiervoor ontbreekt ondermeer de ruimte. Het staat bewoners natuurlijk vrij om hun eigen “groentje” bij te dragen. |
nr 80 | Nieuw rioleringssysteem met apart hemelwaterriool is prima, maar details zijn nog niet uitgewerkt. | Rioolplan is nog in onderzoek. Het regenwater vangen we op in kolken die aan de groenstrookzijde van het fietspad komen te staan. |
Lange Rijntje | Bij de inrit van de openbare weg "Het Lange Rijntje" ontbreken de borden "doodlopende weg" alsmede "woonerf". Dat gegeven werkt een onveilige situatie in de hand, daar waar bezorgers met hun auto moeten keren, zonder nu echt op snelheid te letten en/of andere weggebruikers, zoals fietsers, uiteindelijk achter het wooncomplex "Citadel" dat ook moeten doen. | We gaan hier een bord “doodlopende weg” plaatsen. Geen bord “woonerf”, want dan zou je overal mogen parkeren en dat kan niet want het is smal. |
nr 90A | In het ontwerp is bij onze uitrit een container plaats ingetekend. Echter in overleg met de gemeente is deze opstelplaats in de huidige situatie ook al aangepast. Deze containers worden in overleg met de buren van Rijksweg 90 en de gemeente, al enige jaren geplaatst voor de oprit van woning 90. Dit omdat de bewoners geen gebruik maken van hun inrit en wij wel. Graag willen wij en de bewoners van 90 dat deze situatie niet verandert en de opstelplaats van de containers op de oprit van woning 90 wordt ingetekend. | Passen we zo aan in het DO. |
nr 90A | Direct voor onze linker uitrit wordt een vluchtheuvel/middeneiland wordt aangelegd. Ik maak meerdere malen per dag gebruik van mijn uitrit met mijn bus en aanhanger, daar ik mijn functie als hovenier/stratenmaker kan uitvoeren. Mocht het ontwerp van de Rijksweg worden uitgevoerd, dan zal ik met mijn bus niet direct vanaf mijn uitrit linksaf de rijksweg op kunnen. Zeker met een aanhanger is deze draai niet haalbaar. Ik zal dan met een ‘’gekke draai’’ links voorlangs de vluchtheuvel/ middeneiland moeten rijden. Hetgeen de situatie verre van veilig maakt. Het nieuwe ontwerp maakt voor ons de oversteek juist onoverzichtelijk en onveilig. | We gaan de uitvoering van het middeneiland hierop aanpassen: de kop (waar de zuil staat) houden we op de normale hoogte, het gedeelte erachter verlagen we, zodat hij overrijdbaar is. |
nr 90A | Onze beide uitritten dagelijks veelvuldig gebruikt door onszelf en door de leerlingen van Instituut Dirkson, waarvan enkele rolstoelgebonden zijn. Kunt u ons vertellen welke maatregelen er door de gemeente worden genomen, zodat de locatie goed bereikbaar blijft gedurende de werkzaamheden aan de Rijksweg. | We nemen zaken aangaande de bereikbaarheid mee in de uitvraag naar de aannemers toe, bij de aanbesteding. Daartoe gaan we in ieder geval bij de wat grotere bedrijven langs. Bij de kleinere bedrijven willen we dit per email inventariseren. |
oversteek | Kerkweg/Burg. Nieuwenhuijsenstraat: Wat langer maken passeerstroken bij VRI. | We gaan niet aan de oversteek knabbelen i.v.m. veiligheid voetgangers en fietsers. Door het bestaande parkeren aan de noordwestzijde van de kruising is er al slechter zicht. |
nr 91 | Containeropstelplaats ontbreekt op het VO. | Voegen we toe op het DO. |
nr 93 | Ik heb een vraag wat gaan ze doen met de stoplichten rijksweg BN-straat en Kerkweg. Dat is op een inspraak avond al duidelijk aangegeven dat dat niet klopt. | Beide zijstraten krijgen gelijk groen, het is een kwestie van opletten. |
Binnenhof | Diverse bezwaren tegen het verdwijnen van een fiks aantal parkeerplaatsen i.v.m. de oversteek naar de Binnenhof. | We laten de middeneilanden hier vervallen. Wel een fietsoversteek tussen het parkeren door, met zo goed mogelijk uitzicht. Twee uitritten (afgekruiste vakken op de parkeerstrook) zijn hier niet meer nodig, we maken er parkeren en groen van. |
115 | Bij nr. 115 wordt de inrit versmald. De huidige inrit is 10,50 meter breed. Dit willen wij zo houden, aangezien het een bedrijfsinrit is. Wij zijn daar werkzaam in ons Holistisch Centrum Meander, samen met andere therapeuten. Hierdoor zijn er veel autobewegingen van cliënten. Pakketbezorgers kunnen, met hun verlengde en verhoogde bussen kort parkeren op de inrit. | Handhaven van dezelfde breedte van de inrit is mogelijk. We passen de kleur van de uitrit in het DO aan naar oranje (bedrijfsuitrit). |
115 | Het voetpad is nu 4 tegels breed, het moet zo blijven. | Het voetpad wordt iets smaller, daardoor kunnen we met de verbreding van het fietspad toch bomen sparen. Op plekken waar het kan willen we het voetpad wel wat breder maken. |
115 | Hoe wordt de aansluiting van de beek langs de Visweg west gerealiseerd naar het oosten toe? | Met een duiker onder de weg door. |
nr 120A | Rud heeft in 2015 concept geluidsisolatie A 25 k bij ons neer gelegd. Nu zou het niet meer doorgaan omdat het asfalt stiller zou worden. Alleen horen we in dit project dat de weg zelfs een wegbreedte dichter bij onze woning komt te liggen. Dit terwijl onze woning al het allerdichts op de Rijksweg staat van de hele straat. De overlast naast het tekort aan parkeerruimte is dus ook een enorm extra geluidsoverlast. Want mensen gaan inhouden en gas geven bij een middengeleider. Ook zorgt het dichterbij komen van de weg daardoor voor extra fijnstof en is dus enorm schadelijk voor onze gezondheid. | We laten de middeneilanden hier vervallen. Wel een fietsoversteek tussen het parkeren door, met zo goed mogelijk uitzicht. Twee uitritten (afgekruiste vakken op de parkeerstrook) zijn hier niet meer nodig, we maken er parkeren en groen van. |
nr 124 | Welke riolen komen er en waar, onder het trottoir of onder het fietspad? | Rioolplan is nog in onderzoek. Het regenwater vangen we op in kolken die aan de groenstrookzijde van het fietspad komen te staan. |
nr 124 | Door rijbaanverbreding t.h.v. het Binnenhof gaan veel parkeerplaatsen verloren. Bezoekers van o.a. Fietsplaza parkeren op onze uitrit waardoor wij niet op ons erf kunnen parkeren. | We laten de middeneilanden hier vervallen. Wel een fietsoversteek tussen het parkeren door, met zo goed mogelijk uitzicht. Twee uitritten (afgekruiste vakken op de parkeerstrook) zijn hier niet meer nodig, we maken er parkeren en groen van. |
nr 125 | Het lijkt erop dat de uitrit ter hoogte van Rijksweg 125 verdwijnt. Dit heeft tot gevolg dat ik niet meer bij mijn eigen oprit kan komen. Er is altijd een uitrit aanwezig geweest. Deze is ook noodzakelijk voor de beeldhouwlessen die ik geef. Graag zou ik zien dat dit hersteld wordt en de uitrit op nummer 125 behouden blijft. | In het DO nemen we deze uitrit mee. |
nr 134 | Is er een mogelijkheid om een uitrit te realiseren? | Nee, we willen geen extra uitritten op de Rijksweg. De ontsluiting is aan de Middenweg. |
nr 134 | Er verdwijnen 2 bomen, zijn deze ziek? | Deze 2 bomen zijn niet ziek, het heeft te maken met het verbreden van het fietspad. |
nr 134 | I.v.m. geluid, wat voor asfalt wordt er toegepast? ZOAB? | Het asfalt wat we gaan toepassen voor de bovenste laag is een fijne SMA. We passen geen ZOAB of een andere geluidreducerende deklaag toe omdat die te snel slijten. |
nr 148 | Voor de veiligheid van overstekende fietsers, voetgangers en rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn is het heel prettig en veiliger als de hobbel die nu o.a. bij de Visweg bij het oversteken moet worden genomen drastisch wordt verlaagd. | Verlagen van de weg is een hele dure operatie, dat gaan we niet doen. De oversteken voor fietsers en voetgangers worden vlak aangelegd, zonder verhogingen. |
nr 150 | Op de tekening gaat het voetpad pal langs ons huis en raken wij een stuk grond kwijt. De strook grond die we huren wordt kleiner. | Huurcontract wordt dan aangepast. |
nr 154 | Bij de (rotonde) aansluiting oost van de Visweg is verbetering noodzakelijk! Verbreding van de (rotonde) aansluiting oost (dient gelijk of nagenoeg gelijk aan de (rotonde) aansluiting Visweg west te worden) en is noodzakelijk om de verbreding van de (hele of gedeeltelijke) Visweg oost waar mogelijk direct of in de naaste toekomst eveneens te kunnen realiseren. | We gaan aansluiting van de Visweg oost op de rotonde niet verbreden. De Visweg oost gaan we namelijk ook niet verbreden. Hier staan bomen vrij dicht langs de weg waardoor dat onmogelijk is, het past niet. Ook is het niet nodig, de Visweg oost is een vrij rustig weggedeelte. |
nr 188 | Betreft dit plan ook het stuk Rijksweg nr. 164 t/m 190? | Nee, dat weggedeelte is van de gemeente Heiloo. Bovendien gaat de aansluiting op de A9 nog een rol spelen, wellicht dat er dan nog enige aanpassing aan dat weggedeelte in Heiloo gaat plaatsvinden. |
planning | Ik zou graag willen weten wat de tijdsplanning van de herinrichting Rijksweg zal inhouden. Gezien het feit dat men dit in 2022 wil laten uitvoeren en dat de afslag A9 niet beschikbaar is, zal dit voor enorme overlast zorgen in het gebied om te ontsluiten. Het is dus zaak om de termijn zo kort mogelijk te houden, waarbij bijvoorbeeld kan worden gedacht aan 24 uurs werkzaamheden om snelheid te realiseren. | De tijdsplanning is nog niet bekend. Er moet veel werk verzet worden en dit moet ook veilig te gebeuren. Daarnaast hebben we met de bereikbaarheid van vooral de vele bedrijven langs de Rijksweg te maken. Dit vergt extra voorzieningen en faseringen en dus extra uitvoeringstijd. Gezien de vele aanwonenden kunnen we niet 24 uur per dag gaan werken, dat kost teveel nachtrust. Wel sturen we aan op een vlotte uitvoering, door bij de uitvraag de mogelijkheid open te laten om met 2 ploegen te werken, van bijvoorbeeld 06:00 uur tot 20:00 uur. Dan is zeker tijdswinst te boeken t.o.v. de traditionele 8-urige werkdag. Ook is werken op zaterdag voorstelbaar. De benodigde uitvoeringstijd hangt ook af van: gekozen rioleringssystemen, hoeveelheid asfalt die we moeten vervangen, plan van aanpak van de aannemer die de aanbesteding wint. |
voetpaden | Wens om de voetpaden te verbreden, een minimaal niveauverschil aan te brengen tussen het fietspad en het voetpad en het afschot van het voetpad te beperken. | Waar het breder kan, gaan we het voetpad wat breder maken. We gaan geen niveauverschil aanbrengen tussen fietspad en voetpad, zo is het ook besloten in het werkatelier. We hanteren een normaal afschot op het voetpad, zodat er geen water op blijft staan. Dat zou ook gevaarlijk zijn bij opvriezen. |
Als u vragen hebt over dit project, dan kunt u ze mailen naar het e-mailadres: rijksweglimmen@debuch.nl.
Projecten in de omgeving waar we rekening mee moeten houden:
- gemeente Heiloo: Aansluiting A9 (dit project heeft helaas vertraging opgelopen)
- gemeente Heiloo: Herinrichting Vennewatersweg
- gemeente Heiloo: Woningbouw Zandzoom