Natuurgebied langs N203

De gemeente Castricum kocht eind 2018 circa 3,5 hectare grond langs de Provincialeweg Limmen – Uitgeest van de Provincie Noord-Holland. In 2019 is besloten om er een wandelpad aan te leggen. Inmiddels zijn er plannen om het gehele gebied te ontwikkelen, met een waterberging en veel nieuwe bomen. Het wandelpad wordt ook een onderdeel van het plan.

Het pad krijgt een lengte van circa 1,2 km en loopt vanaf het Park Noord-End, langs de voetbalvelden van FC Castricum en eindigt bij de volkstuintjes. Aansluitend op bestaande wandelpaden, ontstaat zo 1 aansluitende recreatieve wandelroute om de kern Castricum heen. De gemeente plant vooral ook bomen vanuit de herplantplicht.

3D ontwerp

Planning en vervolg

Het college is eind augustus 2023 akkoord gegaan met de plannen voor de inrichting van een natuurgebied aan de noordoostelijke rand van Castricum. In november 2023 starten de werkzaamheden.

Vragen of meer informatie

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de projectleider, Michel Suiding 088 909 79 37 of michelsuiding@debuch.nl