Inenten: Ja of nee?

Ga gerust het gesprek aan

De meeste ouders in Nederland (tussen 92% en 99%) laten hun kind inenten. Zij zien de voordelen van inentingen. Inentingen kunnen voorkomen dat uw zoon of dochter erg ziek wordt of naar het ziekenhuis moet.

inenting kindje

Twijfels

Twijfelt u of u uw zoon of dochter wel of niet wilt laten inenten? Schrijf u dan nu in voor het gratis webinar op 22 april om 19.30 uur.

Meer informatie over inenten

Meer weten over intenten? U kunt een afspraak maken bij het consultatiebureau van Jeugdgezondheidszorg Castricum.

  • Bezoekadres: Geesterhage, Geesterduinweg 3-5, 1902 CB Castricum
  • Telefoonnummer: 088 - 01 00 553

Of bekijk voor meer informatie:

Aanmelden voor webinar

Inentingsgraad Castricum

Een hogere inentingsgraad betekent minder kans op de verspreiding van infectieziekten. Wanneer minder mensen besmettelijk zijn, worden er ook minder mensen ziek. U beschermt zo ook anderen, zoals jonge kinderen die nog niet kunnen worden inge├źnt.

De meeste ouders in Nederland (tussen de 92 en 99 procent) kiezen ervoor om hun kind in te enten. Zij richten zich daarmee vooral op de voordelen. Inentingen hebben ervoor gezorgd dat we vrij effectief zijn geworden in het terugdringen van sterfgevallen door infectieziekten.

De inentingsgraad in Castricum ligt lager dan het landelijk aanbevolen percentage. Hierdoor is ongeveer een achtste van de kinderen niet beschermd tegen 12 ernstige infectieziekten. In geval van ziekte of ziekenhuisopname kan dit ernstige complicaties met zich meebrengen.

Hebt u nog vragen?

Tijdens onze webinar is er ruimte om vragen te stellen aan arts infectieziektebestrijding Fred Slijkerman. We gaan graag het gesprek aan.

Aanmelden voor webinar