Burgerhulpverlener

Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Als de ambulance onderweg is, kunt u al iets doen. Kunt u reanimeren en wilt u helpen wanneer iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt? Meld u dan aan als burgerhulpverlener bij het reanimatie oproepsysteem Hartslag Nu. U verleent de eerste acute hulp totdat het ambulancepersoneel het overneemt. Zo helpt u mee levens te redden. 

Aanmelden als burgerhulpverlener

Kunt u reanimeren? Meldt u dan aan als burgerhulpverlener op Hartslag Nu.

Oproepsysteem voor reanimatie van Hartslag Nu

Hartslag Nu is een uniek reanimatie oproepsysteem in Nederland. Het is een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Dit zijn burgerhulpverleners. Ook AED’s zijn in het oproepsysteem aangemeld, zodat snel duidelijk is welke AED beschikbaar is in de buurt van het slachtoffer. De gemeente verbetert de acute hulpverlening in haar omgeving door Hartslag Nu te steunen. 

Hoe werkt Hartslag Nu?

Bij een 112 melding van een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep via hun mobiele telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of ze eerst een AED moeten ophalen of direct naar het slachtoffer moeten gaan. Zij starten de reanimatie en gebruiken indien mogelijk een AED en wachten totdat het personeel op de ambulance het overneemt.