Afvalkalender rolcontainers

De dagen voor uw rolcontainers staan op Mijn Afvalwijzer (website en app). U kunt via Mijn Afvalwijzer ook een berichtje ontvangen welke rolcontainer aan de beurt is. 

Op Mijn Afvalwijzer gebruikt u uw postcode en huisnummer om de juiste informatie te krijgen.

naar mijn afvalkalender

Als uw rolcontainer kwijt is, kijkt u dan even rond in de buurt. Soms vindt u de containers even verderop terug. Vindt u uw container niet terug, wacht u dan een volgende af tot de volgende keer legen. U meldt de vermissing van de rolcontainer via Mijn Afvalzaken als de container dan nog niet terecht is. U kunt ook bellen via telefoonnummer 14 0251 (zonder netnummer).

Als de rolcontainer kapot is meldt u dit. U meldt de kapotte rolcontainer online via Mijn Afvalzaken. Of u kunt bellen via telefoonnummer 14 0251 (zonder netnummer).

Extra rolcontainer voor groente-, fruit- en tuinafval (gft)

U kunt een 2e rolcontainer aanvragen als u te veel gft-afval hebt via Mijn Afvalzaken. Of u belt via telefoonnummer 14 0251 (zonder netnummer.

Aan het gebruik van een extra rolcontainer voor gft-afval zijn geen kosten verbonden.

Niet of half geleegde rolcontainer

We rijden niet terug voor niet of half geleegde gft- en pmd-containers. Voor niet of half geleegde restafvalcontainers rijden we alleen terug als dit lukt. Maak hiervoor een melding via Fixi. Of u belt via telefoonnummer 14 0251(zonder netnummer).

Wat kunt u doen met uw niet-geleegde afval

  • Pmd: U brengt het niet geleegde pmd-afval in een afgesloten doorzichtige zak gratis naar de milieustraat of u gooit het in één van de openbare pmd-containers in de gemeente. 
  • Gft: U brengt snoeiafval gratis naar de milieustraat.
  • Restafval: U wacht 3 weken tot de volgende ophaalronde. U kunt contact met ons opnemen om de huisvuilwagen een keer extra langs te laten rijden. Dit doen wij altijd in de week dat we restafval ophalen, omdat de huisvuilwagens per week een ander soort afval ophalen. En alleen als ons schema dit toelaat. U betaalt altijd de kosten voor een lediging.