HOME  |  Wonen  |  Mijn buurt  |  Strooiroutes

Strooiroutes

De gemeente Castricum is klaar voor de winter. We staan 24 uur per dag klaar om bij sneeuw en ijs de gladheid op de wegen in onze gemeente te bestrijden.

Bekijk de strooiroutes

Waar strooit de gemeente?

De gemeente zorgt er voor dat de hoofdwegen begaanbaar blijven, dat hulpdiensten de weg op kunnen en dat u veilig kunt oversteken bij bijvoorbeeld het station of bushaltes. De strooiroutes bestaan uit hoofdverkeerswegen, belangrijke verbindingswegen, openbaar vervoer routes, wijkverbindingswegen en doorgaande fietspaden. Op de hoofdroutes strooien we preventief met natzout. Dit is zout met pekelwater, dat blijft beter plakken en geeft dus langer resultaat. Op de doorgaande fietsroutes wordt alleen met zout gestrooid. Blijft het glad of sneeuwt het voor een langere tijd, dan strooien we voortdurend op de routes. Gladheid wordt overdag bestreden op locaties zoals: bushaltes, bejaardentehuizen, station, politiebureau, brandweerkazerne en oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. De strooiroutes in de gemeente Castricum vindt u onder aan deze pagina.

Wanneer strooit de gemeente?

Van half november tot en met half april strooit de gemeente Castricum preventief, dat wil zeggen vóór dat de gladheid ontstaat. Medewerkers en de piketdienst van de gemeente houden de weersverwachtingen in de gaten en komen in actie als dat nodig is.

Gemeente werkt dag en nacht aan veiligheid

Wordt er gladheid door vorst, sneeuw of andere neerslag verwacht? Dan wordt de strooiploeg opgeroepen. Zij strooien dan vaak in de vooravond en/of vóór de ochtendspits. Zo kunt u veilig op pad. Neerslag zoals sneeuw en ijzel is moeilijker te voorspellen. Dan zijn de medewerkers soms de hele dag aan het werk om te schuiven, borstelen en zout te strooien. Er wordt gewerkt met 9 machines, onder andere: vrachtwagens met sneeuwschuivers, borstelmachines en kleinere tractoren voor de fietspaden.

Helpt u mee? Veeg uw eigen straatje

Wij zorgen er voor dat de hoofdwegen begaanbaar blijven in de winter. Dat de brandweer de weg op kan. En dat u kunt oversteken bij bijvoorbeeld het station, bushaltes en bejaardencentra. Helpt u mee de rest van Castricum begaanbaar te houden? Sneeuw kunt u wegscheppen en bij gladheid kunt u strooien met zout. Zout en sneeuwscheppen kunt u bij veel bouwmarkten krijgen. Kijkt u ook meteen of uw buurvrouw of buurman hulp nodig heeft bij het sneeuwvrij houden van de stoep?

Gevaarlijke situatie bij u in de buurt? Meld het

Ziet u dat het erg glad is op de weg? Geef dit dan aan ons door. Van maandag t/m donderdag kunt u tussen 9.00 en 16.00 uur en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met de gemeente. Een gevaarlijke situatie buiten deze tijden? Dan kunt u het doorgeven aan de politie via 0900 8844.