HOME  |  Wonen  |  Nieuws

Nieuws

 • 1000 euro winnen? WeCycle pakt aan en deelt uit

  (19-03-2018)

  Goede doelen en verenigingen maken kans op 1000 euro sponsorgeld van WeCycle. De gemeente draagt één club voor uit de inzendingen voor deze prijs. Die wordt uitgekeerd als de gemeente hoog scoort bij de inleveractie van elektrische apparaten en spaarlampen.

 • Prinses Beatrixstraat afgesloten tot en met 23 maart

  (16-03-2018)

  Door de vorstperiode zijn de werkzaamheden aan de Prinses Beatrixstraat uitgelopen. De afsluiting van de Prinses Beatrixstraat duurt nog tot 23 maart.
  Vanaf 26 maart is de Kleibroek afgesloten en is de Prinses Beatrixstraat weer open voor doorgaand verkeer.

 • Grachtenstelsel van vroeger kasteel gevonden

  (16-03-2018)

  Aan de Doodweg in Castricum is donderdag tijdens een onderzoek met een magnetische weerstandmeter aangetoond dat er in de bodem nog restanten zijn van een vierkante structuur van een grachtenstelsel van een vroeger aanwezig kasteel. Het gaat om een klein formaat kasteel (burcht) met een slotgracht.

 • Jacobusschool in Akersloot wordt gezondheidscentrum

  (15-03-2018)

  De gemeente Castricum verkoopt de Jacobusschool in Akersloot om er een gezondheidscentrum van te maken. Op 15 maart 2018 ondertekenden wethouder Wim Swart en directeur Eric Venghaus van Zorg Vastgoed Management (ZVM) de verkoopovereenkomst voor de voormalige school aan de Kerklaan 11. “Een historisch moment”, zegt de wethouder. “Na een langdurig proces, waarbij ook bewoners zijn betrokken, gaan we nu over tot ondertekening.”

 • Gemeenten Castricum, Heiloo, Bergen en Uitgeest verlangen compensatie voor sluiting oostelijke nachtelijke aanvliegroute

  (15-03-2018)

  De colleges van burgemeester en wethouders van Castricum, Heiloo, Bergen en Uitgeest verlangen in een gezamenlijke brief aan de minister van Infrastructuur en Water dat zij gecompenseerd worden voor de extra nachtelijke vlieghinder.

 • Boerderijen Breedeweg veel ouder dan geschat

  (14-03-2018)
 • Limmen modeldorp uit de Middeleeuwen

  (13-03-2018)

  Erfgoedwethouder Marcel Steeman van de gemeente Castricum heeft vandaag (maandag 12 maart) op uitnodiging van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een bezoek gebracht aan Warnsfeld (Gelderland). Hier mocht hij het eerste exemplaar in ontvangst nemen van een internationale studie over dorpsvorming in Nederland. In deze studie wordt aan de hand van vier voorbeelden verteld welke factoren bij het ontstaan van dorpen een rol speelden. Limmen is één van de vier voorbeelden die in het rapport worden beschreven.

 • Raadsbesluit haalbaarheidsonderzoek zwemvoorziening

  (12-03-2018)

  De gemeente Castricum gaat verder onderzoek doen naar een nieuwe zwemvoorziening in het gebied Noord-End in Castricum. Het onderwerp stond donderdagavond op de agenda van de gemeenteraad.

 • Gratis compost scheppen

  (07-03-2018)

  Gft scheiden loont: voor Castricummers ligt er gratis compost klaar, gemaakt van het ingezamelde groente-, fruit-, en tuinafval.

 • Verkiezingen gemeenteraad 21 maart 2018

  (06-03-2018)
 • BUCH-bestuur gaat voor duurzame investering in dienstverlening en personeel

  (05-03-2018)

  De dienstverlening aan de inwoner moet weer op peil en zelfs beter, én het ziekteverzuim moet omlaag. Dat zijn de uitgangspunten van het plan dat de BUCH heeft opgesteld om knelpunten op te lossen waar de organisatie het in eerste jaar na de fusie tegen aan loopt. Het bestuur van de BUCH heeft woensdag 21 februari het besluit genomen om de vier gemeenteraden voor te stellen hier een bedrag voor vrij te maken.

 • Afsluiting Prinses Beatrixstraat schuift op naar 7 maart

  (02-03-2018)

  Door de vorst lopen de werkzaamheden van de nutsbedrijven uit. De geplande afsluiting van de Prinses Beatrixstraat, ter hoogte van de rotonde, wordt verschoven naar 7 maart.

 • Werkzaamheden oevers Beethovensingel

  (28-02-2018)

  Het groen aan de Beethovensingel krijgt een opknapbeurt.

 • Weet wát je stemt met kieskompas, debat en app

  (28-02-2018)

  Woensdag 21 maart kan je op 10 partijen stemmen. Maar hoe weet je nou welke partij waar voor staat?

 • Vier gemeenten sluiten aan bij Statiegeldalliantie

  (22-02-2018)

  Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo steunen strijd tegen zwerfafval

  Nog veel te veel verpakkingen belanden naast de vuilnisbak. Daarom sluiten de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo zich aan bij de Statiegeldalliantie, die het Rijk oproept om statiegeld in te voeren op kleine flesjes en blikjes.

 • Wegwerkzaamheden Kleibroek Castricum

  (22-02-2018)

  De Kleibroek inclusief rotonde Torenstraat krijgt een nieuwe inrichting. Ook de Koning Willemstraat wordt aangepakt. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en wegafsluitingen. De werkzaamheden starten rond 1 maart en duren tot medio juli 2018. Het werk wordt in meerdere fasen uitgevoerd.

  Gemotoriseerd verkeer

  Bestemmingsverkeer kan via diverse andere straten de bestemming bereiken. Doorgaand verkeer kan de eerste weken nog via de Kleibroek, daarna geldt een omleiding via de Prinses Beatrixstraat.

  Fietsers

  Ook voor fietsers geldt een omleiding; deze verschilt per fase en staat op borden aangegeven.

  Bus

  Bus 79, 164 en 167 rijden tijdens het begin van de afsluitingen een omleiding via de Kleibroek, daarna gewoonweg via de Prinses Beatrixstraat (n.b: dus ook bus 164 op zondag).

  Meer informatie vindt u hier

 • Verkiezingen gemeenteraad

  (20-02-2018)

  Download de app Castricum stemt!

  Het is niet alleen belangrijk dát je stemt, maar ook dat je weet wát je stemt op woensdag 21 maart. Meer over waar je kunt stemmen, op wie je kunt stemmen en waarom je moet stemmen vind je in de app Castricum stemt.

 • Castricum stemt op woensdag 21 maart

  (15-02-2018)

  Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Door te stemmen laat je weten welke politieke partij jij in de gemeenteraad wilt. Zo geef je richting aan de kant die onze gemeente opgaat. En wie er misschien wethouder wordt. Laat deze dag ook jouw stem horen over het raadgevend referendum over de Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

 • De verkiezingslijsten zijn ingeleverd

  (09-02-2018)

  Wie doen er mee aan de gemeenteraadsverkiezingen? De Verkiezingslijsten zijn ingeleverd en definitief.

 • Buurtbemiddeling bij burenconflicten

  (08-02-2018)

  Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Maar hoe spreek je elkaar aan? Hoe kom je tot concrete afspraken? En hoe zorg je ervoor dat jij en je buren weer kunnen genieten van jullie leefomgeving? Wie er onderling niet uit komt, kan gratis buurtbemiddeling inschakelen.

 • Openheid Zanderij vastgelegd door gemeenteraad

  (08-02-2018)

  Een ruime meerderheid van de Castricumse gemeenteraad stemde donderdagavond 1 februari in met de ‘Hoofdlijnen Kadernota Zanderij Noord’. Een belangrijk besluit voor de Zanderij waarin de wens van vele betrokkenen wordt vastgelegd: het unieke open landschap van de Zanderij Noord moet behouden blijven.

 • Controle op fietsen bij station

  (31-01-2018)
 • Inventarisatie breedplaatvloeren

  (30-01-2018)
 • Raad praat over plan zwembad

  (23-01-2018)
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (16-01-2018)

  Een voorstel voor een koninklijke onderscheiding voor eind april moet u vóór 1 juli in het jaar ervoor bij de burgemeester indienen.

 • Afvalkalender 2018

  (16-01-2018)
 • Vind sociale informatie en tips via webportaal ‘SamenleveninCastricum’

  (15-01-2018)
 • Nieuwe stoplichten op kruising Kerkweg/Rijksweg Limmen

  (08-01-2018)

  De stoplichten op de kruising Kerkweg/Rijksweg in Limmen zijn op vrijdag 22 december vervangen. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming van het verkeer.

 • Afvalwijzer: nieuwe app en website voor afval scheiden en de afvalkalender

  (12-12-2017)

  De Afvalwijzer neemt het stokje over van de huidige ‘Recyclemanager’, die per 1 januari stopt. De Afvalwijzer is een app en website waarop alle informatie over afval in Castricum te vinden is. Zo is er voor ieder adres in Castricum een persoonlijke afvalkalender en is makkelijk en snel te vinden hoe afval het beste gescheiden kan worden

 • Gladheidsbestrijding

  (11-12-2017)

  Wijkbeheer is volop bezig met gladheidsbestrijding van de wegen in de gemeente Castricum

 • Waterbeheer over naar hoogheemraadschap

  (07-12-2017)

  Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier doet voortaan het groot onderhoud van het water binnen de bebouwde kom van de gemeente Castricum.

  Meer informatie vindt u hier

 • Uw afvalpas blijft geldig

  (07-12-2017)