HOME  |  Recreatie  |  Strand en duinen  |  Hoe kom je er?

Hoe kom je er?

Het hele jaar door bent u welkom op het strand van Castricum. Op het strand vindt u verschillende vaste en seizoensgebonden strandpaviljoens en een watersportcentrum. Om het strand voor iedereen te houden, zijn er een aantal regels. Deze regels zijn niet altijd hetzelfde en veranderen soms tijdens het drukke zomerseizoen. Helpt u mee ons strand schoon en veilig te houden? Houdt u aan de regels en laat geen rommel achter op het strand.

U kunt natuurlijk lopend of met de fiets naar het strand. In de zomermaanden kunt u ook met de bus naar het strand. Deze bus vertrekt vanaf het NS-station. Kijk voor actuele reisinformatie op de website van Connexion.

Betaald parkeren

Komt u met de auto naar het strand? Dan kunt u betaald parkeren op een groot parkeerterrein voor zo’n 1.700 auto’s. Het parkeerterrein is niet van de gemeente, maar van P aan Zee

14 gehandicaptenparkeerplaatsen, vergeet uw parkeerschijf niet

Vlakbij het strand zijn 14 gehandicaptenparkeerplaatsen. Voor het parkeren op deze plaatsen hoeft u niet te betalen, maar op sommige plaatsen is wel een parkeerschijf verplicht. Er zijn 7 parkeerplekken waar u de hele dag mag parkeren en 7 parkeerplekken waar een parkeerschijf verplicht is. Hier mag u 3 uur staan. U moet dan uw gehandicaptenparkeerkaart én een parkeerschijf gebruiken. Kijk op de parkeerplaats dus goed op de borden.

Parkeren met parkeerschijf

Van 1 november t/m 14 maart mag iedereen parkeren op de 7 parkeerplekken waar een parkeerschijf nodig is. Vergeet niet uw parkeerschijf te gebruiken.