Virtueel vergaderen

Werkwijze virtuele vergaderingen

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus, vergadert de gemeenteraad van Castricum de komende periode virtueel. Als inwoner bent u – ook nu – van harte welkom de vergaderingen bij te wonen. U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken. Dat werkt net even anders dan u mogelijk gewend bent. Leest u vooral de uitleg.

Uitleg

Er zijn drie manieren waarop u de vergadering kunt volgen. In de raadsagenda kunt u per vergadering terugvinden wat van toepassing is. De raadsagenda kunt u vinden in de Castricummer en op de website raadsinformatie van gemeente Castricum  Klik op de agenda van het Raadsplein van uw keuze. Vervolgens kunt u bovenin de agenda vinden.  Bekijk de pdf met de uitleg (pdf, 0,91 MB)

Radio Castricum 105

Zoals vanouds wordt de commissie waarbij de meeste publieke belangstelling wordt verwacht, uitgezonden via de lokale omroep: Radio Castricum 105. In de agenda van de raadsavond, wordt met "105" weergegeven of de vergadering via de omroep te volgen is: 

Raadsvergadering terug luisteren

De vergadering is – zoals gebruikelijk – na een aantal dagen terug te luisteren in het raadsinformatiesysteem. De mogelijkheid om de vergadering na afloop terug te luisteren in het raadsinformatiesysteem wordt in de agenda van de raadsvond weergegeven met een "driekwart rondje"

Raad vergadert niet in gemeentehuis

Anders dan gebruikelijk is de vergadering niet vanuit het gemeentehuis zelf is bij te wonen. In plaats daarvan wordt vergadert met de vergaderapplicatie Zoom. Het is een relatief eenvoudig programma dat gebruikt kan worden op computer, smartphone of tablet. U heeft geen account nodig om de vergadering te volgen. Wel is het handig om het programma te downloaden. Bekijk de instructie (pdf, 1,45 MB)  In de agenda van de raadsavond wordt met "een filmcamera" aangegeven dat de vergadering via Zoom te volgen is: 

Inspreken tijdens een raadsvergadering

Het is, net als gewoonlijk, mogelijk in te spreken tijdens een commissievergadering. Wilt u inspreken bij een vergadering? Dat kan via Zoom. Meld u voor 17.00 uur op de dag van de vergadering aan bij de griffie. We kunnen u dan even op weg helpen met de techniek en zullen u verder informeren over hoe inspreken in zo’n virtuele vergadering precies werkt.

Contact

Voelt u zich niet op uw gemak bij zo’n virtuele vergadering? Neem ook dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw inbreng op schrift onder de aandacht van de raad te brengen.

Sowieso kunt u voor al uw vragen rondom de vergaderingen van de raad bij de griffie terecht. Dat kan per mail via raadsgriffie@castricum.nl, of telefonisch via 088 909 7014 of 088 909 7015.