Gast van de raad

Tijdens de vergaderingen spreekt en besluit de gemeenteraad over onderwerpen die direct van invloed zijn op de inwoners van Castricum. Maar waarover wordt gesproken en door wie? Hoe gaan de vergaderingen in zijn werk? Hoe kunt u daar invloed op uitoefenen? De gemeenteraadsleden vertellen het u graag en nodigen u uit als gast van de raad. 

Gemeenteraad organiseert 'Gast van de raad'

Als gast van de raad wordt u om 18.45 uur, voorafgaand aan de vergaderingen, ontvangen in de publiekshal van het gemeentehuis. Daar wordt u opgehaald voor een kop koffie of thee en iets lekkers. Een medewerker van de griffie en een of meerdere raadsleden leggen u de ‘spelregels’ van de gemeentelijke politiek uit. Ook lichten ze de agendapunten van die avond verder toe. Daarna kunt u vanaf de publieke tribune de vergaderingen bijwonen. 

Aanmelden

De gemeenteraad nodigt alle inwoners en organisaties in Castricum van harte uit om een keer Gast van de raad te zijn. U kunt zich aanmelden via het contactformulier (pdf, 88 KB). Een medewerker van de griffie neemt dan contact met u op om een datum met u te prikken. 

Uitleg formulier

  1. Vult u het formulier helemaal in.
  2. Sla het op.
  3. Stuur het aan: raadsgriffie@castricum.nl

Contact of meer informatie

Hebt u vragen over het programma? Mail naar raadsgriffie@castricum.nl of bel naar:

088 909 70 94 

088 909 70 14

088 909 74 58