Metamorfose Stationsgebied Castricum

Het station Castricum is toe aan vernieuwing. Vernieuwing is onder andere nodig om de toegankelijkheid te verbeteren. De werkzaamheden starten eind april

Wat houdt de verbouwing in?

Aan beide kanten van het station komen luifels, gemaakt van stevig wit doek. Die bieden straks beschutting aan reizigers en passanten. Aan de dorpszijde wordt een overdekte en beschutte ontvangstruimte gecreëerd.

Ook de perrontunnel krijgt een grote opknapbeurt. Met nieuwe tegels en energiezuinige led-verlichting. Daarnaast worden drie transparante liften in de tunnel geplaatst, zodat het perron nog beter toegankelijk wordt. Er komen twee nieuwe trappen: één aan de dorpskant en één aan de duinkant. Het perron krijgt nieuw perronmeubilair en een kiosk. Tot slot is er ook een nieuwe plek voor de bloemenwinkel ingetekend en het oude carillon wordt hersteld en teruggeplaatst.

Twee fasen; oplevering in 2020

Het project ‘Station Castricum’ voert ProRail uit in samenwerking met de gemeente. De werkzaamheden starten in de tweede helft van april. De werkzaamheden worden in 2 fases uitgevoerd. U leest hierover meer onder Planning. Het nieuwe station is naar verwachting in september 2020 klaar.

Tijdens de verbouwing worden parkeren, verkeersstromen en ingangen naar de perrons anders geregeld. En op sommige momenten kan er overlast zijn van geluid. Omwonenden en reizigers houden wij in deze periode op de hoogte van veranderingen.

Vraag en antwoord over stationsgebied
Naar het overzicht