Herinrichting Geesterduinweg

De reconstructie van de Geesterduinweg staat al langer op de planning. De inrichting is samen met een belangenpanel herzien.

Het college is akkoord gegaan met de plannen voor de herinrichting (zoals op tekening hieronder is weergegeven) en het aanpassen van de in- en uitrit van de parkeerplaats achter de winkelcentrum Geesterduin.

meer over werk, planning en omleidingen

Wat gaat er veranderen

  • De centrale ingang naar het parkeerterrein wordt vervangen door 2 nieuwe ingangen. Een in-/uitgang aan de noordzijde en een in-/uitgang aan de zuidkant.
  • Op de kruisingen van de Geesterduinweg met de Nansenlaan en de Dag Hammarskjƶldlaan worden verhoogde plateaus aangelegd.
  • Het plein voor de ingang van Cultureel centrum Geesterhage wordt doorgetrokken en aan de zuidzijde van de weg ook verhoogd.
  • Deze verhoogde kruisingen zorgen er niet alleen voor dat de snelheid vermindert, maar ontmoedigt ook het doorgaande verkeer op de Geesterduinweg.
  • Op deze manier kan een verkeersluw gebied tussen het parkeerterrein en het winkelcentrum worden gecreĆ«erd, wat in meerdere opzichten de veiligheid ten goede komt.
  • Tussen de verschillende gebieden komt een gelijkvloers voetgangersgebied te liggen. 

Tekening herinrichting Geesterduinweg (735 KB)

Naar het overzicht