De Bloemen fase 2

De Bloemen ten westen van Koekoeksbloem

In Castricum-oost geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. De Bloemen is hier nog niet goed op ingericht. Weinig automobilisten houden zich aan de maximum snelheid, waardoor onveilige situaties ontstaan. Met het nieuwe ontwerp voor De Bloemen willen we de verkeersveiligheid verbeteren. 

De werkzaamheden in De Bloemen zijn bijna klaar. We zijn nu toe aan de grootschalige opknapbeurt van de groenvakken.

Werkzaamheden groenvakken vanaf 1 november

Vanaf maandag 1 november voert De Enk Groen & Golf werkzaamheden uit aan de groenvakken in De Bloemen. De werkzaamheden nemen naar verwachting 1 week in beslag. Het werk start bij de kruising De Bloemen - Wederik met Koekoeksbloem en eindigen bij de Soomerwegh. 

Als voorbereiding op het nieuwe groen vervangen we de bovenste laag grond door een laag nieuwe teelaarde. De reden is dat in de grond te veel onkruid groeide.

Parkeervakken afgezet tijdens het werk

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, zetten we de parkeervakken aan de kant met even huisnummers (zuidkant) tijdelijk af. Dit geven we aan met verkeersborden verboden te parkeren. De straat zelf blijft open voor alle verkeer. 

Opletten voor rijdende machines

Tijdens de werkzaamheden rijden machines door de straat (kranen, tractor, vrachtwagens, shovels, etc.). De machinist of chauffeur is geconcentreerd met zijn werk bezig. Hij verwacht niet dat bewoners rondom zijn machine lopen. Maak daarom voor uw eigen veiligheid altijd eerst oogcontact met de machinist of chauffeur, voordat u in de buurt van een machine komt. 

Naar het overzicht