Beverwijkerstraatweg spoorwegovergang

spoorwegovergang castricum beverwijkerstraatweg

De spoorwegovergang Beverwijkerstraatweg moet veiliger. Nu al zijn er veel treinen, auto’s, (brom)fietsers en voetgangers die elkaar kruisen. Dat gaan er nog meer worden. Als we niets doen dreigen er hier ernstige ongelukken te gebeuren. Bovendien blijven de spoorbomen langer dicht, waardoor files ontstaan.

Een goede oplossing vinden is lastig

Elke oplossing brengt ook nieuwe problemen met zich mee. Denk aan een slechtere verkeerssituatie op andere plekken. Of geluidsoverlast op andere, ongewenste plekken.

Er wordt gewerkt aan een oplossing voor de lange termijn voor heel Castricum. Dit vergt tijd. In de tussenliggende periode kunnen we wel alvast wat doen aan de doorstroming en veiligheid.

Verkeersmaatregelen korte termijn

Pilot (proef) knip Dorpsstraat

We nemen op korte termijn verkeersmaatregelen om de situatie rond de spoorwegovergang te verbeteren. Het gaat om een proef. Wat werkt, houden we in stand. Wat niet werkt, stellen we bij of doen we niet. 

Tijdelijke maatregelen overweg Beverwijkerstraatweg en Dorpsstraat

Rond de overweg Beverwijkerstraatweg is de verkeerssituatie niet altijd veilig. Ook stroomt het verkeer niet altijd goed door. Dat willen we verbeteren.

De Dorpsstraat is een fietsstraat waar auto’s te gast zijn. Tijdens de pilot weren we het doorgaand verkeer in de winkelstraat. Daarmee wordt het aantrekkelijker voor voetgangers en fietsers en is het prettiger winkelen. De pilot duurt maximaal 2 maanden. Vanwege de lockdown vindt de pilot niet plaats in het voorjaar. We stellen de pilot uit totdat het verkeer en het maatschappelijke leven weer helemaal op gang is.

Bekijk de 4 pilot verkeersvarianten (pdf, 108 KB). Vragen over de pilot mailt u naar pilotdorpsstraat@debuch.nl.

Naar het overzicht