Veiligheid op het strand

In het zomerseizoen staan de reddingsbrigade en de EHBO op het strand. 

Let op de strandvlag

De strandvlag geeft aan of het veilig is om te zwemmen.

  • Een gele vlag geeft aan dat de zee gevaarlijk is. Ongeoefende zwemmers en kinderen kunnen dan beter niet gaan zwemmen.
  • Een rode vlag geeft aan dat het verboden is om te zwemmen omdat de zee gevaarlijk is.
  • Een witte vlag met een vraagteken geeft aan dat een kind is gevonden of dat een kind ouders of begeleiders is kwijtgeraakt. Bent u een een kind op het strand is kwijtgeraakt of hebt u een een kind op het strand gevonden dat zijn of haar ouders of begeleiders niet meer kan vinden?  Meld u zich dan bij de reddingsbrigade/EHBO-post. Ze helpen u verder.

Meer informatie over vlaggen en borden op het strand vindt u op de website van de reddingsbrigade. Ook over eb, vloed, muien en zwinnen vindt u daar informatie.

Geen vaartuigen, voertuigen, fietsen en blokarts op het strand

Het is niet toegestaan vaartuigen op het strand te brengen, of ze nu vanaf de weg of vanaf de zee het strand opkomen. Onder ‘vaartuigen’ verstaan we ook waterscooters. Waterscooters en snelle boten mogen niet binnen 300 meter van de kust komen.

De leden van de botenvereniging mogen hun vaartuigen wel via een smalle strook strand naar het water vervoeren. Deze strook wordt aangegeven met zwart-wit geblokte vlaggen.

  • Voertuigen alleen met ontheffing: Auto’s, motoren, tractoren, quads, huifkarren enzovoort horen niet thuis op het strand. Alleen als de bestuurder ontheffing heeft is het toegestaan om op het strand te rijden van 1 april tot 1 november voor 10.00 uur en na 18.00 uur. Buiten het seizoen gelden deze 'venstertijden' ook op zon- en feestdagen.
  • Geen blokarts: Blokarts (zeilwagens) zijn niet toegestaan op het strand.
  • Geen fietsen op het strand: Van 1 mei tot 1 oktober zijn fietsers alleen welkom op het strand voor 10.00 uur en na 19.00 uur. Buiten het zomerseizoen zijn fietsers de hele dag toegestaan.
Ontheffing aanvragen (pdf, 315 KB)