Bloemenweide met bos duingebied op de achtergrond

Natuurbegraafplaats Onderlangs

Natuurbegraafplaats Onderlangs

Deze natuurbegraafplaats bestaat uit 380 ruime grafplekken van 150 cm breed en 300 cm lang. Op deze begraafplaats vindt u prachtige natuur met boomschijven als grafmarkering. 

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier van begraven. U kunt zelf een mooie plek uitzoeken die voor u prettig voelt. Kom gerust langs en maak samen met de beheerder een wandeling over de natuurbegraafplaats om uw wensen te bespreken. 

wegvliegende reiger

Nabestaanden ontzorgen

Bij leven kunt u zelf alles eenvoudig regelen voor later. En dat is mooi: uw nabestaanden hoeven zich geen zorgen te maken over regelen, kosten en onderhouden van het graf.

Wij onderhouden de natuurbegraafplaats op een manier die bij deze natuurlijke omgeving past en de biodiversiteit en uitstraling ten goede komt.

natuurbegraafplaats Onderlangs

Grafbedekking

Om de natuurlijke uitstraling te behouden is het enige wat op het graf geplaatst kan worden een boomschijf. De boomschijf heeft maximaal een diameter van 45 cm en een inscriptie die u zelf bepaalt. De nabestaanden plaatsen de boomschijf in samenspraak met beheerder van de begraafplaats.

U kunt ook een persoonlijk gedenkplaatje met de naam van de overledene te laten bevestigen op een mooie houten paal die bij de natuurbegraafplaats staat. 

De eerste twee weken na de begrafenis is een veldboeket of een boeket met biologische bloemen uit eigen tuin bij een graf toegestaan. Daarna halen we de bloemen weg om zo het ongerepte karakter van het gebied te behouden.

lieveheersbeestje

Kist of lijkwade

Wij willen graag voldoen aan de criteria van het GreenLeave keurmerk van een duurzame uitvaart. Op de natuurbegraafplaats vragen wij u daarom rekening te houden met een duurzaam omhulsel van de overledene. Dat kan bijvoorbeeld een kist van onbehandeld inheems hout zijn zonder binnenvoering, een rieten mand of draagbaar van wilgentenen. De kleding van de overledene moet biologisch afbreekbaar zijn, bijvoorbeeld van biologische katoen, wol, zijde of linnen. 

Buitenaula

In een natuurlijk vormgegeven eenvoudige buitenaula kunt u afscheid nemen van uw dierbare op de manier waarop u wilt. Hier kunt u een afscheidsceremonie of condoleance houden. 

Na afloop van de begrafenis herinneringen ophalen onder het genot van een drankje en hapje in de openlucht behoort ook tot de mogelijkheden.

begraafplaats Onderlangs bloemenweide

Tarieven

Omgerekend per jaar is een natuurgraf relatief goedkoop. U betaalt éénmalig een bedrag voor 50 of 100 jaar grafrust, naast de kosten van het begraven,.

De tarieven zijn:

  • Een enkel natuurgraf (voor 1 overledene) voor 50 jaar: € 3.500.
  • Een enkel natuurgraf (voor 1 overledene) voor 100 jaar : € 4.500.
  • Een dubbel natuurgraf (voor 2 overledenen) voor 50 jaar : € 5.000.
  • Een dubbel natuurgraf (voor 2 overledenen) voor 100 jaar : € 7.500.
vlinders

Een plek voor later

Betoverend licht van zonnestralen die op de bloeiende bloemen schijnen. Stilte en rust. 

Geruis van bomen in het aangrenzende duingebied. Het ritme van de seizoenen. Prachtige natuur met vogels, bijen en vlinders. Mensen die troost of ontspanning zoeken, die komen voor herinneringen of bezinning.

Iedereen beleeft hier iets anders.  

NATUURBEGRAAFPLAATS ONDERLANGS

Onderlangs 3, 1901 NP Castricum

Als u vragen heeft, kunt u telefonisch of via e-mail contact opnemen met Miel van de Velde, de beheerder via:

14 0251 (zonder netnummer)

begraafplaats@castricum.nl