Zonnecollectoren op bedrijfsdaken

De gemeente Castricum werkt aan een energieneutrale toekomst. Niet alleen de gemeente wil dit bereiken, ook de Castricumse ondernemers vragen om duurzaamheid. Omdat de gemeente duurzaamheid zo gemakkelijk mogelijk wil maken, biedt het samen met Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA) ondernemers de mogelijkheid mee te doen in het duurzame collectief ‘Zon op Bedrijfsdaken’ (ZoB). 

Informatiebijeenkomst woensdag 23 januari

Wilt u ook helpen met het verduurzamen van de gemeente Castricum. Hebt u interesse in zonnepanelen op uw bedrijfspand? Op woensdag 23 januari organiseren wij samen met DECRA en ECONNETIC een informatiebijeenkomst in Alkmaar. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het aanmeldformulier op DECRA zon op bedrijfsdaken  

  • informatiebijeenkomst ‘Zon op Bedrijfsdaken Regio Alkmaar’
  • woensdag 23 januari van 16:00 uur – 18:00 uur
  • kantoor HVC, Jadestraat 1 in Alkmaar – Bezoekerscentrum

Aantrekkelijk project

Omschakelen naar groene energie – opgewekt door zonnepanelen – kan een hele opgave zijn. Denk aan het rond krijgen van de financiering, maar ook aan de technische installatie. Het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’ van DECRA en onafhankelijk energieadviesbureau ECONNETIC maakt zonne-energie aantrekkelijk voor ondernemers door het project op grote schaal uit te voeren.  Verschillende daken worden gebundeld, waardoor (aanloop)kosten lager worden en het project aantrekkelijk is voor investeerders.

Ontzorgen

Deelnemende ondernemers worden door ECONNETIC volledig ontzorgd door o.a. subsidieaanvragen, technisch onderzoek, financiering, ontwikkeling en het beheer te regelen. Alle Castricumse ondernemers met een dak vanaf ± 1.000 m² en een grootverbruikaansluiting (> 3x 100A), komen in aanmerking voor deelname aan het collectief. Zelf mee-investeren tegen een mooi rendement mag, maar hoeft niet.

Naar overzicht