Voelt u zich wel eens eenzaam? Kom naar de conferentie over eenzaamheid

Iedereen welkom op conferentie ‘Een tegen Eenzaamheid’

Op donderdag 3 oktober a.s. vindt de conferentie ‘Een tegen Eenzaamheid’ plaats: de officiële aftrap van de Week tegen Eenzaamheid. Een week waarin campagne wordt gevoerd door de gemeente, maatschappelijke organisaties en het Sociaal Team.

Het initiatief is er voor alle inwoners van de gemeente Castricum die eenzaamheid vermoeden of zich eenzaam voelen. Iedereen is welkom op de conferentie.

Signaleren

Wethouder Falgun Binnendijk zegt over ‘Een tegen Eenzaamheid’; ‘we willen dat inwoners die eenzaamheid ervaren, zich niet meer hoeven te schamen. En: wees eerlijk over eenzaamheid. Zie je dat je buurvrouw wel erg lang haar gordijnen dicht heeft?’ Signaleer het. Doe er wat mee. Want de lange termijngevolgen voor de hersenen, zijn niet mis. Iemand gaat het bijvoorbeeld steeds moeilijker vinden om contact te maken.’

Ambassadeurs

Eenzaamheid komt onder alle lagen van de bevolking voor. Ook in Castricum is het een serieus probleem, onder zowel ouderen als jongeren. Daarom wordt dit thema breed aangepakt. Er worden zes mensen in de gemeente ambassadeur voor de diverse doelgroepen. Bijvoorbeeld Marit Welagen, een 20-jarige jongerenambassadeur. Zij weten wat het inhoudt om eenzame gevoelens te hebben. Of gaan veel met mensen om die dit ervaren.

Steunpunt Eenzaamheid

Tijdens de conferentie wordt ook www.steunpunteenzaamheid.nl gelanceerd. Hier kunnen inwoners alles lezen over de ambassadeurs, hoe eenzaamheid te signaleren en bij wie men terecht kan..

Aanmelden

De gemeente nodigt inwoners uit Castricum, Akersloot, de Woude, Limmen en Bakkum van harte uit de conferentie bij te wonen. De conferentie vindt plaats op donderdag 3 oktober a.s. van 16.00 tot 17.30 uur. De locatie is Geesterhage, Theater Koningsduin in Castricum.

Aanmelden via of bellen met Stichting Welzijn Castricum 0251-656562 (tussen 9.00 en 12.30 uur). Wees er snel bij, want vol is vol!

Naar overzicht