Twijfels over inenten van uw kinderen?

In de gemeente Castricum ligt de vaccinatiegraad van kinderen t/m 14 jaar laag. In Castricum is de vaccinatiegraag 87,9%, een stuk lager dan het landelijk aanbevolen percentage van 95%. De kans dat er een infectieziekte uitbreekt in onze gemeente wordt zo steeds groter.

Bij een hogere vaccinatiegraad van 95% treedt groepsbescherming op. De kans op een uitbraak van een van de infectieziekten waarvoor wordt gevaccineerd, is dan heel klein.

Meld u nu aan voor informerend webinar over inenten

Wij organiseren op donderdag 22 april een webinar speciaal voor ouders en belangstellenden die twijfelen of ze hun (jonge) kinderen laten inenten. Onder leiding van een ervaren arts infectieziektebestrijding Fred Slijkerman gaan we in gesprek en beantwoorden we zoveel mogelijk vragen. Het webinar is gratis. Het begint om 19.30 uur

Direct aanmelden voor webinar 22 april 19.30 uur

Programma rijksvaccinatie van kinderen 

Het rijksvaccinatie-programma voor kinderen t/m 14 jaar beschermt tegen 12 infectieziekten. De inentingen zijn gratis, omdat we het in Nederland belangrijk vinden dat kinderen gezond opgroeien. Meer informatie op: rijksvaccinatie-programma

Ga het gesprek aan over uw twijfels

Twijfelt u over wel of niet inenten en kunt u het webinar niet bijwonen? U kunt altijd een vaccinatieconsult aanvragen bij het consultatiebureau van Jeugdgezondheidszorg Castricum of in gesprek gaan met uw huisarts. 

Naar overzicht