Schade velden vv Limmen met spoed hersteld

Bij het onderhoud van de voetbalvelden van vv Limmen zijn twee wedstrijdvelden en een half trainingsveld beschadigd geraakt. Het gras moet worden vervangen. We beginnen daar meteen mee.

Verkeerd onkruidbestrijdingsmiddel

De velden zijn met het verkeerde onkruidbestrijdingsmiddel behandeld. Dat werd meteen zichtbaar toen een deel van het gras verdorde na de behandeling. We gebruiken normaal gesproken het voor het gras onschadelijke middel Primstar. Vermoedelijk heeft in een fles met het Primstar etiket een ander middel gezeten.

‘Herstel van de velden’

Wethouder Ron de Haan: “Uiteraard gaan we goed uitzoeken hoe dit kon gebeuren en hoe we dit kunnen voorkomen. Maar onze eerste aandacht gaat nu uit naar het herstel van de velden zodat vv Limmen bij het begin van de competitie weer goede velden tot zijn beschikking heeft. De gemeente heeft meteen contact gelegd met de voetbalclub en deze is op de hoogte van de gang van zaken.”

Weer bespeelbaar

We zaaien nieuw gras in en zorgt voor extra bemesting en beluchting. Met een intensieve behandeling kunnen de velden bij de start van het nieuwe seizoen weer bespeelbaar zijn.

We bekijken of de schade verhaalbaar is op de verzekering. Het gaat om ca 10.000 euro.

Naar overzicht