Op de fiets naar het strand

Komt u tijdens deze zomerse dagen met de fiets naar het strand van Castricum? Dan heeft u misschien wel gemerkt dat de gemeente en de ondernemers bij en op het strand samen hun best doen om de verkeersstromen in goede banen te leiden. We willen graag iedereen een plekje op het strand en voor de fiets bieden, zonder dat dat in de knel komt met de anderhalvemetermaatregel. Dat valt niet altijd mee. Op het strand is er genoeg ruimte en die ruimte wordt ook benut. Maar de fietsenstalling is een knelpunt.

Verspreid parkeren van fiets

Op de momenten dat het echt te druk is bij de fietsenstalling, hebben we een tijdelijke fietsenstalling onderaan de kluft gemaakt. Dan vragen aan mensen om hun fiets daar te stallen en het laatste stukje te lopen. Wanneer het ook daar te druk wordt, hebben we hetzelfde gevraagd bij het parkeerterrein bij De Hoep en Johanna’s Hof. De afgelopen dagen hebben we veel mensen tegengehouden en gevraagd of zij hun fiets al bij de parkeerplaats bij bezoekerscentrum de Hoep en Johanna’s hof wilden stallen. Dat doen we vanuit het idee om zo veel als mogelijk de anderhalve meter afstand tussen strandbezoekers te bewaren en tegelijkertijd voor iedereen die op de fiets komt, het strand bereikbaar te houden.  

Inmiddels hebben we bij de gemeente begrepen dat dit te veel gevraagd is. Daarom zijn we gestopt met het tegenhouden van mensen bij de parkeerplaats van bezoekerscentrum de Hoep en Johanna’s hof. We raden mensen wel aan om daar de fiets te stallen en het laatste stuk te lopen, maar verplichten doen we het niet meer. Als je zelf drukte bij de fietsenstalling wilt vermijden, blijft dit een goede plek om je fiets neer te zetten. 

Bereikbaarheid

Ondanks dat we mensen niet meer verplichten om hun fiets op een bepaalde plek neer te zetten,  blijven we ons best doen om het stallen van fietsen zo goed mogelijk te begeleiden. Luister alsjeblieft naar de aanwijzingen van de beveiligers, de boa’s en het personeel van P aan Zee die dat samen voor de strandgangers doen. Wacht even tot er ruimte is om je fiets te stallen als dat nodig is. Zo houden we het strand voor iedereen bereikbaar en bieden we tegelijkertijd ruimte om anderhalve meter afstand te houden. 

Naar overzicht