Mobiele blaasactie Kermis Akersloot

Op zaterdag 3 augustus staat LINK Preventie met een ‘Mobiele Blaasactie’ op de Kermis van Akersloot. Van 19.00 tot 23.00 kunnen jongeren vrijwillig een blaastest laten afnemen bij de tent van LINK. Als ze daarbij ook nog even een enquête over hun alcohol- en drugsgebruik invullen, krijgen ze het speciale Kermis- Akersloot-2019-Zomerhoedje, dat met een oplage van 250 een echt ‘collectors item’ lijkt te gaan worden.

Onder de naam 'In Control of Alcohol & Drugs' wordt in Noord-Holland Noord samengewerkt om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren te voorkomen en verder terug te dringen. De BUCH-Gemeenten hebben er dit jaar voor gekozen om op zes verschillende evenementen (Kermis Heiloo, Hargen Sail, Kermis Akersloot, Egmond op z’n Kop, Kermis Limmen en Kermis Bakkum) een mobiele blaasactie uit te laten voeren. Tijdens het afnemen van de blaastest en een enquête is er voor de preventiemedewerkers van LINK uiteraard voldoende ruimte om met de jongeren het gesprek over drank-, en drugsgebruik aan te gaan. Het plaatselijke jongerenwerk is daarbij ook aanwezig.

Kantelsimulator

Tenslotte kan in Akersloot worden ervaren hoe het is om ondersteboven in een auto te hangen. Benieuwd wat je moet doen, wanneer dit je overkomt? Kom dan op 3 augustus langs en neem plaats in de kantelsimulator!

  • Mobiele Blaasactie Kermis Akersloot
  • Zaterdag 3 augustus
  • 19.00-23.00 uur

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van LINK Preventie?

Kijk dan eens op onze Facebookpagina.

Naar overzicht