Gluren bij de buren met de Nationale Duurzame Huizen Route

energieneutraal huis in bergen
Energieneutraal huis in Bergen

Wilt u uw huis natuurvriendelijker maken, maar eerst graag wat ervaringen van andere horen? Dan kunt u terecht op het netwerk van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Vind duurzame woning in uw buurt

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk netwerk. Huiseigenaren kunnen daar het hele jaar door informatie verzamelen over duurzaam wonen en bouwen. Via de website van Nationale Duurzame Huizen Route kunt u vragen stellen aan trotse huiseigenaren, die graag hun ervaringen delen. Ook is het mogelijk om de huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 2 en 9 november 2019. Hierbij stellen huiseigenaren hun woning open voor ge├»nteresseerden. 

Schrijf uw woning in

Gemeente Castricum ondersteunt de Duurzame Huizen Route. Zij moedigt inwoners aan om hun woning in te schrijven en open te stellen. Hebt u ervaring opgedaan met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnecollectoren en/of een warmtepomp? Vindt u het leuk om uw kennis en ervaringen te delen? Meld uw huis aan via 'Huis aanmelden' op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route

Klimaatakkoord

Het treffen van duurzame maatregelen maakt uw woning klaar voor de toekomst: met de energietransitie stappen we over van fossiele brandstoffen naar duurzame elektriciteit en warmte. Dit is door de overheid opgenomen in het Klimaatakkoord. Nederland mag in 2050 geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen. Bent u nog op zoek naar passende maatregelen? Meer informatie is te vinden op de website Duurzaam Bouwloket.

Naar overzicht