Geld voor theater en evenementen, zodra het kan

Inwoners en bezoekers van Castricum kunnen uitzien naar culturele festivals en evenementen. De gemeente heeft in het kader van de nieuwe cultuurnota de eerste subsidies toegekend. Een onafhankelijke kunstcommissie woog de aanvragen en heeft voor € 37.500 toebedeeld aan theatermakers, festivalorganisatoren en cultuurhistorische organisaties.

Vanuit het fonds Cultuur en toerisme is € 15.000 toegekend aan 3 initiatieven: het straattheaterfestival Karavaan voor het project Meester en Margarita op het GGZ-terrein van Dijk en Duin, het straattheaterspektakel BOAT van Stichting DAAD en de Sterrenroute van Stichting KIST. 

Vanuit het fonds Castricum op de kaart is € 22.500 toegekend voor 6 lokale initiatieven. Zoals Ode aan het Oer-IJ-landschap van Stichting Oer-IJ, kunstenaarsmanifestatie ReisGeest van Stichting Intermediael, De reis van schelpen van Stichting KIST en Rock ’n Roll-streetfestival Akersloot.

Nieuwe ronde in het najaar

Cultuur met kansen stelt 2 subsidierondes per jaar open: een voor initiatieven in zomer en najaar, die voor 15 maart moesten worden ingediend. En een tweede aanvraagronde voor het winterseizoen voor 1 september. Voor beide regelingen is nog € 12.500 beschikbaar in beide fondsen.

Budgetten lang bevroren

Lang waren de cultuur- en kunstbudgetten in Castricum bevroren. Middelen voor nieuwe initiatieven waren schaars. Door kunst en cultuur te verbinden met economie, toerisme en recreatie, kwamen er meer mogelijkheden.

Meer informatie over de subsidies

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden en voorwaarden vindt u onder cultuur met kansen

Naar overzicht