Expositie gemeentehuis: grafiek Nico Lute en Sietse de Jong

Van 23 mei tot en met 13 september exposeren Castricummers Nico Lute en Sietse de Jong grafiek in de tentoonstellingsruimte van het gemeentehuis. De tentoonstelling wordt donderdag 23 mei geopend om 19.30 uur door Ben Gerits, ooit de inspirerende aanvoerder van het grafisch collectief 'de Moet'.

Sietse de Jong volgde diverse tekencursussen en sloot zich aan bij een tekenclub. Hier werd hij gegrepen door de grafiek. Vervolgens ging hij deel uitmaken van het grafisch collectief De Moet in Castricum. Zo ontwikkelde hij zich verder. Zijn etsen zijn onder andere geïnspireerd door zijn reizen naar China, Japan, Egypte en New York. In zijn werk maakt hij vaak gebruik van de aquatinttechniek. Hij werkt zowel in kleur, als in zwart-wit.

Nico Lute tekent al zijn hele leven met veel plezier. Hij volgde een opleiding tot tekenleraar. In die tijd maakte hij al zijn eerste etsen en litho’s. Tegenwoordig is zijn specialisatie modeltekenen en het schilderen van aquarellen. Hij werkt graag buiten voor het maken van schetsen in potlood en inkt. Nico geeft teken/ en schilderles en is betrokken bij Galerie De Kapberg. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de opening. Daaraan zijn de werken te bewonderen tijdens openingsuren van het gemeentehuis. 

Naar overzicht