Veel activiteiten tijdens Week van de Ontmoeting

Tijdens de Week van de Ontmoeting van 29 september t/m 6 oktober zijn er in de gemeente Castricum diverse leuke en sportieve activiteiten. Hier kunt u elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Deze week valt samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor het thema eenzaamheid. 

Kom er ook bij, we kijken uit naar uw komst! 

Doe iets samen met een familielid, buur of vriend die alleen is of niet zo vaak de deur uitgaat. Ga er samen op uit of doe mee aan de activiteiten.

Activiteiten Week van de Ontmoeting

  • Stichting Welzijn Castricum organiseert speciaal voor deze week veel verschillende activiteiten. Van koffiedrinken tot jeu de boules en samen dineren. Bekijk het programma van Welzijn Castricum.
  • 30 september vanaf 08.00 uur: dauwtrappen vanaf het Huis van Hilde, met een ontbijtje toe. Kosten: €15 p.p.
  • 30 september ‘Samen stappen en Werelds happen’: op Dorpsstraat 30 start om 16.00 uur een puzzeltocht van 1,2 km met vragen over werelddelen. Aansluitend een proeverij van wereldse hapjes bij Welzijn Castricum (gratis).
  • 2 oktober van 10.00 tot 12.30 uur: wandeling met natuurweetjes, muziekoptredens en koffie/thee met taart toe, start bij bezoekerscentrum De Hoep (gratis). 
  • 3 oktober vanaf 14.00 uur: bijeenkomst voor ouderen in de Schakel. Aan de hand van het 360 verhalenspel worden de mooiste verhalen met elkaar gedeeld (gratis).
  • 3 oktober van 13.30 tot 14.30 uur: Castricum Ontmoet, sport- en spelactiviteit. Locatie vv Limmen (Dampegheestlaan 2). Let op: vooraf aanmelden voor Castricum Ontmoet is verplicht.
  • 5 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur: koffiedrinken bij Fase Fier in Bakkum of bij de Tuin van Kapitein Rommel.
  • 5 oktober van 13.00 tot 14.00 uur: Castricum Ontmoet, gratis wandeling. Verzamelen bij FC Castricum, Noord-End, De Bloemen 2A. Vooraf aanmelden is niet nodig.
  • 6 oktober van 11.00 tot 12.00 uur: Taalbingo met koffie en thee in Bibliotheek Castricum, Geesterduinweg 1. Deze activiteit is gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.
  • 6 oktober 10.00 tot 12.30 uur: 25 km fietsen met de buurtsportcoach met tussendoor een kop koffie. Verzamelen bij ingang gemeentehuis Castricum. Meld u aan via kennemerland@teamsportservice.nl.

Sociaal Team

Tijdens de Week van de Ontmoeting kunnen mensen elkaar ontmoeten, met elkaar wandelen of aan andere activiteiten meedoen. Onder het motto ‘Kom erbij!’ hoopt het Sociaal Team van de gemeente Castricum mensen met elkaar in contact te brengen. 

Iedereen in onze gemeente hoort erbij. Daarom is het belangrijk dat u mee kunt doen in uw eigen omgeving, dat u iets kunt doen voor een ander en dat u hulp en ondersteuning krijgt als het nodig is. Meestal kunt u dat zelf of via vrienden, familie of vrijwilligers. Als dat niet (meer) lukt, denkt het Sociaal Team met u mee en wijst u de weg naar passende hulp of ondersteuning.