Twee tussenlocaties voor statushouders opgeleverd in Castricum

De gemeente plaatst op diverse plekken in de gemeente flexwoningen voor de tijdelijke huisvesting van onder andere statushouders. De eerste nieuwe flexwoningen zijn in het najaar gereed. Omdat al eerder dan dit najaar huisvesting nodig is voor statushouders, creƫert het college huisvestingsmogelijkheden die als overbrugging kunnen dienen: zogenoemde tussenlocaties.

Montessorischool

Vandaag zijn twee van deze tussenlocaties opgeleverd. Het gaat om de voormalige Montessorischool. Na een verbouwing is vandaag de eerste sleutel overhandigd door wethouder Paul Slettenhaar aan een voormalige anti-kraak bewoner die terugkeert. Van de 21 toekomstige bewoners zijn er twee die eerder anti-kraak op deze locatie hebben gewoond. Hiermee is er ruimte voor 19 statushouders.

Antonius in Bakkum Noord

De tweede locatie is Antonius in Bakkum Noord. Het pand, dat voor een deel door Horizon Jeugdzorg wordt gebruikt, is nu bestemd voor de huisvesting van statushouders. Het betreft leegstaande kamers waar vanaf vandaag plaats is voor 12 statushouders.

Belangrijke stap

Met de oplevering van deze tussenlocaties zetten we een belangrijke stap om statushouders te voorzien van passende tijdelijke huisvesting, terwijl er wordt gewerkt aan oplossingen voor een langere termijn.