Nieuw: Kringloopbrengpunt op de Milieustraat Castricum!

Goed nieuws voor iedereen die grofvuil brengt naar de milieustraat in Castricum! Vanaf nu kunt u bruikbare spullen afgeven bij het gloednieuwe kringloopbrengpunt. 

Op 2 juli 2024 opende wethouder Valentijn Brouwer het kringloopbrengpunt. Dit nieuwe initiatief helpt inwoners om bewuster om te gaan met afval. Spullen die eerst in de container zouden belanden, krijgen nu een tweede leven. Het doel is simpel: meer hergebruik en minder afval. 

Samenwerken met Kringloopwinkels

  • Het kringloopbrengpunt is een samenwerking tussen de gemeente en de kringlooporganisaties Noppes: Kringloopwinkel Noppes Beverwijk - elke dag geopend voor tweedehands! en
  • Muttathara: Muttathara - kringloopwinkel Castricum - sinds 1983.  

Elke week komt een van deze organisaties de spullen ophalen: Noppes in de even weken en Muttathara in de oneven weken.

Het kringloopbrengpunt draait voorlopig 24 weken als proef. Bevalt het u als inwoner? Dan blijft het brengpunt misschien wel langer! 

Voordelen

Het hergebruik van spullen levert veel op:

  • 15% van het grof huishoudelijk afval is herbruikbaar.
  • 10% van het bouw- en sloopafval kan opnieuw gebruikt worden.

Dit betekent 95.000 kilo herbruikbaar materiaal per jaar! Bovendien bespaart de gemeente 22.000 euro aan verwerkingskosten en verdienen de kringlooporganisaties 50.000 euro extra per jaar door de verkoop van herbruikbare spullen. En dit is nog zonder de waarde van afgedankte elektrische apparaten, textiel en hout.

Openingstijden

Het kringloopbrengpunt is op dezelfde tijden open als de milieustraat in Castricum. Iedereen uit de gemeenten Castricum, Bergen, Uitgeest en Heiloo is welkom! Doe mee en maak het verschil door uw bruikbare spullen af te geven bij het kringloopbrengpunt. Samen maken we Castricum nog duurzamer!