Gratis adviezen verduurzamen eigen woning

De gemeente Castricum vindt het belangrijk om haar inwoners te helpen bij het verduurzamen van de woning, vooral met deze stijgende energieprijzen en de koude periode die eraan komt. De gemeente Castricum heeft telefonische adviesgesprekken en huiskamerbezoeken ingekocht, hier is er nog een aantal van beschikbaar. Woningeigenaren kunnen gratis en vrijblijvend zo’n adviesgesprek aanvragen, maar op = op.  

Huiskamergesprekken

Energiecoöperatie CALorie Energie organiseert met haar vrijwillige energiecoaches al jaren huiskamergesprekken over verduurzaming bij woningeigenaren van de gemeente Castricum. Dit huiskamergesprek bevat onder andere een energiescan van uw woning. Er zijn nog ongeveer 50 bezoeken over van de strippenkaart die de gemeente heeft ingekocht. Aanmelden kan via duurzaambouwloket en klikken op ‘huiskamerbezoek over verduurzaming’. 

Telefonisch advies Duurzaam Bouwloket

De gemeente Castricum heeft ook telefonische adviezen ingekocht bij het energieloket Duurzaam Bouwloket, waar er nu nog ongeveer 20 van over zijn. Een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket adviseert u tijdens een telefonisch adviesgesprek van max. 30 minuten over de energiebesparingsmogelijkheden van uw woning. Aanmelden kan via www.duurzaambouwloket.nl  en klikken op ‘gratis telefonisch maatwerkadvies’ of door te bellen naar (072) 743 39 56.