Gemeentehuis kleurt oranje voor ‘Orange the World’

Op 28 november 2023 zetten we het gemeentehuis van Castricum in oranje licht. Dat doen we om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Wij ondersteunen hiermee de campagne Orange the World. Deze campagne wordt in meer 100 landen gehouden op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen (25 november) tot de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december).

Vooraf aan het ontsteken van de verlichting is er een bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst benadrukken we het doel van de campagne nogmaals. 

Programma

  • Burgemeester Karen Heerschop opent de bijeenkomt met een welkomstwoord.
  • Jan Willem Schipper van de politie en Eric Groot-van Ederen van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente, vertellen over de aanpak van huiselijk geweld. 
  • Esther Hollenberg en Bea Jansen van de Soroptimistclub Alkmaar e.o. vragen aandacht voor geweld tegen vrouwen in Nederland en wereldwijd. 
  • De burgemeester zet aan het eind van de bijeenkomst het gemeentehuis in oranje licht. 

Bijeenkomst bijwonen

U bent harte welkom bij de bijeenkomst en het verlichten van het gemeentehuis op 28 november van 17.30 tot 18.15 uur (inloop vanaf 17.15 uur bij de ingang van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1). Wij hopen u dan te zien zodat we met elkaar kunnen stilstaan en aandacht geven aan het thema: geweld tegen vrouwen.