Hulp nodig of hulp aanbieden

Boodschappen doen voor een ander, de hond uitlaten of gewoon een praatje maken. Het is nog meer dan anders belangrijk dat we naar elkaar omkijken en helpen als dat kan. Vooral als het gaat om oudere, eenzame en kwetsbare mensen.

Wat u kunt doen als u een ander wilt helpen

In onze gemeente zijn veel initiatieven voor hulp aan elkaar ontstaan. Via #coronahulp bieden mensen op sociale media hulp aan diegene die door het coronavirus bang zijn of eenzaam raken. Dat is geweldig. Laten we ook opkomen voor ouderen, buren en kwetsbaren die geen Twitter en Facebook hebben.  

Stichting Welzijn

Bij de Stichting Welzijn kunt u terecht voor een overzicht van 'vraag en aanbod' van hulp. U kunt iets betekenen voor kwetsbare inwoners, bijvoorbeeld door boodschappenservice.  Vrijwilligers die hun diensten willen aanbieden of inwoners die een vraag hebben, kunnen contact opnemen:

Eenzaamheid

Kent u mensen die zich mogelijk eenzaam voelen door de corona maatregelen, wilt u zelf uw hulp aanbieden voor eenzame inwoners van onze gemeente, of heeft u zelf te maken met eenzaamheid, dan kunt u contact opnemen met het steunpunt eenzaamheid

Het Rode Kruis

Ook via het Rode Kruis zijn er mogelijkheden om te helpen, zie daarvoor de website van het Rode Kruis

Het RIVM

Als u anderen helpt, doet u dat alstublieft verantwoord. Zorg dat uw eigen gezondheid niet in gevaar komt. Tips daarvoor leest u op de website van het RIVM