Elkaar helpen

Wat kunt u doen als u een ander wil helpen?

Boodschappen doen voor een ander, de hond uitlaten of gewoon een praatje maken. In de coronacrisis is het nog meer dan anders belangrijk dat we naar elkaar omkijken en helpen als dat kan. Vooral als het gaat om oudere, eenzame en kwetsbare mensen. In situaties waar we elkaar extra nodig hebben is uw hulp vast en zeker welkom.

Veel initiatieven

In onze gemeente zijn inmiddels al veel initiatieven voor hulp aan elkaar ontstaan, vanuit inwoners en onze maatschappelijke partners. We vinden dit hartverwarmend en juichen deze initiatieven uit de samenleving toe. Via #coronahulp bieden mensen via sociale media massaal hulp aan diegene die door het Coronavirus bang zijn of eenzaam raken. Dat is geweldig. Laten we ook opkomen voor ouderen, buren en kwetsbaren die geen Twitter en Facebook hebben. 

Zoekt u hulp of wilt u een ander helpen?

Bent u op zoek naar een manier om te helpen? Lees dan hieronder een aantal suggesties van het Rode Kruis

Ook de Stichting Welzijn Bergen, Stichting Welzijn Castricum en Stichting Trefpunt Heiloo zijn volop bezig hun dienstverlening aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. U kunt bij de instellingen terecht voor een overzicht van ‘vraag en aanbod van hulp. Met inzet van vrijwilligers kunnen zij voor kwetsbare inwoners zeker iets betekenen (bijvoorbeeld  boodschappenservice).  Vrijwilligers die hun diensten willen aanbieden of inwoners die een vraag hebben, kunnen contact opnemen:

​Inwoners kunnen met hulpvragen ook altijd contact opnemen met het sociaal team van de gemeente.

Als u anderen helpt, doet u dat alstublieft verantwoord. Zorg dat uw eigen gezondheid niet in gevaar komt. Tips daarvoor leest u op de website van het RIVM.

Posters ‘Samen sterk tegen Corona’ 

Op de website Samensterktegencorona.nl kunt u 2 gratis posters bestellen die u voor uw raam kunt hangen. Een poster voor als u iemand wilt helpen of een poster voor als u zelf hulp kunt gebruiken.