Exploitatievergunning

  • in een exploitatievergunning horecabedrijf staan voorwaarden die te maken hebben met overlast, veiligheid en fatsoen
  • de voorwaarden staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV)
  • niet alle gemeenten stellen een exploitatievergunning verplicht. De vergunning is meestal verplicht in gemeenten waar overlast wordt verwacht
  • u vraagt een exploitatievergunning aan bij het starten, overnemen, uitbreiden of veranderen van een horecabedrijf
  • dit geldt voor elk horecabedrijf, ook als u geen alcohol schenkt
  • een horecabedrijf is bijvoorbeeld een hotel, restaurant, cafĂ©, snackbar, discotheek, buurthuis of clubhuis
  • u vraagt een vergunning aan als uw horecabedrijf  een andere leidinggevende krijgt, of andere leidinggevenden in dienst neemt
  • u een terras wilt starten of uw terras wilt uitbreiden
  • via de exploitatievergunning regelt u onder meer het soort bedrijf, de locatie, de openingstijden en het terras
  • u stuurt een ingevulde Bibob-formulier mee met de vergunningsaanvraag